De Dijk heeft na rode kaart geen kans meer tegen DVS’33

Even leek De Dijk de spanning te hebben teruggebracht tegen DVS’33. Na een aansluitingstreffer vroeg in de tweede helft (1-2) hoopten de Amsterdammers te kunnen doordrukken, maar een rode kaart voor Marc Baardman gooide roet in het eten. De derdedivisionist ging vervolgens met 1-5 onderuit.

Binnen een kwartier keek De Dijk al tegen een 0-2 achterstand aan. Oktay Öztürk kon vogelvrij een hoekschop van Roald de Vries binnen koppen en Christiaan van Hussen verdubbelde de marge uit een voorzet van Olivier Pilon. Tussen die twee treffers had Kubilay Koylu de kans om de thuisploeg op gelijke hoogte te brengen, alleen leek hij hier zelf van te schrikken en liet de mogelijkheid daardoor ook onbenut.

In het verdere verloop van de eerste helft ontsnapten de Amsterdammers aan een grote nederlaag. Een omhaal van Pilon werd van de lijn gehaald, Van Hussen raakte de lat en een doelpunt van Pilon werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak na rust kwam De Dijk verrassend terug in de wedstrijd. Judah Berefo profiteerde optimaal van een slippertje in de Ermelose achterhoede. Vijf minuten na de 1-2 raakte de thuisploeg Marc Baardman kwijt. De verdediger moest met rood vertrekken nadat hij Benjamin Roemeon onreglementair tegenhield.

Met een man minder en nog ruim een halfuur op de klok lukte het De Dijk niet om op gelijke hoogte te komen. DVS’33 zette even aan en liep uit naar een grote overwinning. Roemeen tekende voor de 1-3, Van Hussen maakte zijn tweede van de middag (1-4) en Soufian Moro bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 1-5.

Omdat concurrent Eemdijk ook verloor – met 0-3 van Hoek – blijft de ploeg van Kees Oostermeijer voorlaatste staan. Volgende week gaan de Amsterdammers op bezoek bij Jong FC Groningen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.