De Dijk herstelt zich met ruime zege bij AFC ‘ 34

Na het ontslag van trainer Juan Fernandez Coto afgelopen dinsdag heeft De Dijk de draad weer opgepakt. In de zondag hoofdklasse werd eenvoudig afgerekend met AFC’34. Onder leiding van interim Marco van Galen werd met 0-4 gewonnen. Dennis Kaars scoorde twee keer.

Op het veel te lange gras van het hoofdveld van AFC’34, waarop de bal maar nauwelijks rolde, wist De Dijk onder interim-trainer Marco van Galen een verdiende 0-4 overwinning te behalen. Om deze overwinning het stempel ‘schokeffect’ mee te geven, na het vertrek van trainer Juan Fernandez Coto, voert te ver. Daarvoor speelde de Alkmaarse formatie te zwak, maar we zagen wel een gedreven De Dijk dat met name in de eerste helft goed voetbalde, al was het voor de goal nog niet effectief genoeg.

Marco van Galen

De al vroeg verkregen 0-1 voorsprong werd nog voor de rust gevolgd door een 2e treffer. Behoudens een korte periode in de 2e helft, toen AFC ’34 zich leek te herstellen, nam De Dijk weer duidelijk de regie in handen en wist uiteindelijk met nog twee treffers het overwicht af te ronden.

De Dijk kwam al in de derde minuut op voorsprong toen in de verdediging van AFC’34 binnen de zestien onreglementair werd teruggespeeld op de keeper. Uit de indirecte vrije trap wist specialist Saïd Bentohami de licht aangegeven bal van Dennis Kaars te verzilveren. Dat De Dijk de betere ploeg bleef, was duidelijk zichtbaar. AFC’34 werd constant teruggedrongen op eigen helft. Toch duurde het tot de 30e minuut alvorens Mostapha El Aamrani uit een prima voorzet van Nabil El Gourari voor 0-2 zorgde. AFC ’34 stelde hier één wapenfeit tegenover toen het een toegekende vrije schop op de kruising zag eindigen.

3

De tweede helft speelde De Dijk aanvankelijk wat te gemakzuchtig en liet het de tegenstander meer in de wedstrijd komen. Echt gevaarlijk werden de Alkmaarders niet, ook al omdat in die fase doelman Veenboer zich liet gelden. Langzaam maar zeker kwam De Dijk weer op stoom onder aanvoering van de onvermoeibare Moaad El Aakel en zagen we het spelbeeld van de 1e helft terug.

4

Nadat in de 73e minuut Alje Wiltenburg, weer terug van een blessure, captain Olaf Lindenbergh had vervangen, sloeg De Dijk toe. Uit een fraaie combinatie tussen Mostapha El Aamrani en Tim Ruder tikte de mee opgekomen Dennis Kaars 0-3 binnen. Nadat uitblinker Kevin Huijsman was vervangen door Terry Boné, maakte Dennis Kaars in de 79e minuut met een echte spitsengoal 0-4 op fraai aangeven van Mostapha El Aamrani en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Met dank aan Jan van der Pol
Foto’s Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)