De Dijk had reden tot juichen maar gaat alsnog kopje onder

De Dijk houdt trieste ’traditie’ in stand en verliest ongelukkig in Veen

De Dijk leek zaterdag te gaan breken met de reeks nederlagen. Op bezoek bij een andere achterblijver op de ranglijst, Achilles in Veen, kwam de ploeg van trainer-coach Regillio Simons al snel op een 1-0 achterstand en mocht met een 2-2 gelijkspel aanvankelijk heel tevreden zijn. Totdat de scheidsrechter van dienst (kort) staakte, alle spelers weer naar buiten liet komen en in de resterende drie minuten Achilles nog één keer toesloeg: 3-2.

Al in de vierde minuut mocht Jens Verschuren binnenkoppen, Verschuren was sterker in de lucht dan De Dijk doelman Blairi Schermer: 1-0. In het eerste deel van de eerste helft probeerde de thuisploeg van afstand De Dijk doelman te verrassen, maar verder dan enkele speldenprikjes kwam het niet. Een verdere povere eerste helft leverde voor beide teams qua kansen niets meer op.

Na een goed kwartier krijgt de thuisploeg via Niek Wilborts een goede kans, maar Wilborts schiet zo’n beetje op de doellijn de bal nog over. Justin Beemsterboer, ingevallen, weet het net wel te vinden en schiet de bal met zijn linker kiezelhard tegen het net: 2-0. De Dijk geeft niet op en krijgt zelf een grote mogelijkheid om zichzelf op het scorebord te zetten, dan moet keeper Jorn Wagerner de strafschop wel zien te stoppen en doet dat niet: Amir Riffi maakt de 2-1. De Dijk is weer terug.

Terwijl Achilles naarstig op zoek was naar een derde doelpunt, sloeg De Dijk aan de andere kant toe. De Dijk krijgt in een tegenstoot, nadat de paal voor open doel was geraakt bij keeper Schermer, een enorme kans en deze weet Adam Akhayad te verzilveren: 2-2. Ongekend, maar de Dijk weet uit kansloze positie op een gelijke stand te komen.

Beide teams weten zich vervolgens even niet te beheersen; Bas van Stokkum van Achilles en Dihailey Darnley kunnen vervolgens met rood inrukken, waarna het duel ontsiert wordt door verbale misdragingen en beiden sowieso met tien verder moeten.

Na een korte afkoeling, omdat spelers en publiek op het veld bleven, stuurt arbiter Kuipers het twintigtal het veld in voor de resterende tijd, waar Jari Koenraat de winnende 3-2 op zijn schoen heeft. Een zeer bittere pil voor De Dijk in een hectische slotfase. Regillio Simons: “Dit is balen, ongekend. Wat hebben we zaterdagmiddag beleefd”? “We beginnen natuurlijk niet goed, van beide kanten was het trouwens niet zo heel best. Veel persoonlijke fouten waardoor het wedstrijd niveau niet heel hoog lag. Er gebeurde weinig. Op een gegeven moment kantelt de wedstrijd in ons voordeel. Er komt meer pit in de ploeg. Bij de 2-1 en 2-2 heel veel gejuich, er was een enorme succesbeleving. En dan die rode kaarten. Na de hervatting krijgen wij twee kansen en vervolgens een counter om de oren. Toch blijven we positief, hebben we meer lichtpuntjes gezien en komen dichter bij een resultaat”.

Het verlies past in een traditie van de wedstrijden van De Dijk dit seizoen. Zaterdag zat er helaas niet meer in dan er uitkwam, maar zag uiteindelijk ook dat andere staartploegen verder afstand namen. De Dijk staat inmiddels zestien punten achter op plaats vijftien waar Jodan Boys zich begeeft. Komende week is de Dijk vrij, speelt het een oefenduel en richt zich op de thuiswedstrijd tegen Goes.

Archieffoto: Jos Spitteler

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie