De Dijk is nog lang niet van O.S.S.’20 af

Hoofdklasser De Dijk heeft in de eerste play-off wedstrijd voor een plek in de Derde Divisie nog geen afstand kunnen nemen van O.S.S.’20. Na een zeer matige eerste helft herstelde het zich na rust en kwam het uiteindelijk terug tot 3-3.

Onherkenbaar speelden de Amsterdammers in Oss. En laconiek. Al in de eerste minuut verspeelde Schilder aan Ferdi van den Berg en mij zijn voorzet bood hij Tony de Groot, voor een leeg goal, een niet te missen kans, maar de spits verzuimde de score te openen. Drie minuten later viel al de tweede kans te noteren. Na tien minuten was de ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen voor het eerst gevaarlijk. Een goede combinatie tussen Chakib Tayeb en Dennis Kaars werd echter onschadelijk gemaakt door doelman Rick van de Leest.

22052016 OSS'20 De Dijk foto Marsha van Lent 3

Veenboer voorkwam aan de andere kant een treffer van O.S.S.’20, maar na twintig minuten lag hij er dan toch echt, en terecht, in. Het balverlies van Sabajo zorgde er voor dat Tom Pijnenburg de 1-0 kon maken. Het spelbeeld veranderde niet na die treffer. Veenboer voorkwam in eerste instantie een snelle tweede tegentreffer maar na ruim een half uur spelen kon hij de bal weer uit het net halen nadat, na slordig balverlies van Tayeb, Pijnenburg kon voorgeven en Van den Berg de 2-0 kon maken.

O.S.S.’20 verzuimde vervolgens uit te lopen naar een grotere voorsprong. Een derde doelpunt lag zeker binnen de mogelijkheden. Het was aan Veenboer te danken dat het bij 2-0 bleef. Een vrije trap, op slag van rust, na een overtreding op Kaars gaf De Dijk echter weer de nodige hoop want Zwarthoed schoot, na zeer matig handelen van doelman Van de Leest, de 2-1 binnen.

22052016 OSS'20 De Dijk foto Marsha van Lent 4

Met de komst in de tweede helft van Bilal Ched-Dadi kwam er meer voetbal in het spel van De Dijk. De lijnen werden weer uitgezet en het spel werd beter. Het betaalde zich niet uit in de gelijkmaker. Sterker nog Yori Koel kopte bij de tweede paal zelfs de 3-1 binnen. Een kwartier na rust zorgde Dennis Kaars voor de 3-2 en leek alles weer mogelijk. De terechte rode kaart na twintig minuten voor Mats van Huijgevoorxt (na een zware overtreding op El Aamrani)gaf de Amsterdammers net dat laatste zetje om er meer uit te halen.

22052016 OSS'20 De Dijk foto Marsha van Lent 2

Na die rode kaart kreeg Irey Sadal namens O.S.S.’20 nog een niet te missen kans door de bal vanaf een halve meter over te werken. Ondanks die kans was de gelijkmaker aanstaande. Een kwartier voor tijd zorgde Zwarthoed met zijn twee de treffer voor de 3-3. In de slotfase had er zelfs nog meer ingezeten (Kaars, El Aamrani en Zwarthoed kregen nog goede mogelijkheden), maar na een belabberde eerste helft mag De Dijk naar negentig minuten zeker niet klagen dat het 3-3 is geworden.

Zondag is om 14:30 uur de return aan de Schellingwouderdijk en zullen we weten of De Dijk volgend seizoen in de Derde Divisie speelt. Klik hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.