Home / Algemeen / De Dijk keert vanavond terug van zeer geslaagd trainingskamp Torremolinos

De Dijk keert vanavond terug van zeer geslaagd trainingskamp Torremolinos

De Dijk keert vanavond terug van een trainingskamp in het Spaanse Torremolinos. Assistent-trainer Marco van Galen blikt met Het Amsterdamsche Voetbal terug op een geslaagde week. “We zijn zondagochtend al om zeven uur ’s ochtends vertrokken, dus kwamen hier al om half tien aan en hebben ’s middags al voor de eerste keer getraind.”

In Torremolinos had de ploeg over het weer weinig te klagen. Met een aangename achttien graden konden de spelers van De Dijk ook nog even van het strand en de zee genieten in de Zuid-Spaanse kustplaats vlakbij Malaga. “We hebben dinsdag voor de wedstrijd tegen Spakenburg met de hele selectie een mooie strandwandeling gemaakt en hebben de spelers ook de vrijheid gegeven om zelf leuke dingen te doen. Je merkt op zo’n trainingskamp dat het team echt een hechte groep begint te worden.”

De Dijk - Spakenburg

Hoewel er genoeg tijd was voor leuke dingen werd er ook serieus getraind in aanloop naar het oefenduel van gisteren tegen Topklasser Spakenburg, die Hoofdklasser De Dijk knap met 2-0 wist te winnen. Nabil El Gourari en Bud Water waren trefzeker voor de Amsterdammers.

Normaliter reist De Dijk in de winterstop af naar Alicante maar dat was dit jaar helaas niet mogelijk. “Er zaten dit jaar al twee Russische ploegen op de plek waar we normaal zitten dus moesten we afwijken naar Torremolinos. Ik heb hier verder niets te klagen gehad alleen in Alicante hebben we de beschikking over meerdere grasvelden terwijl we hier soms moesten uitwijken naar het kunstgras. Vandaar dat ik liever in Alicante had gezeten.”

De Dijk - Spakenburg

Als afsluiting van een paar mooie dagen onder de Spaanse zon ging de hele selectie als kers op de slagroom taart ook nog naar de wedstrijd Malaga – Levante (2-0). “We zijn na de wedstrijd met ze alle in de bus gestapt naar Malaga, waar we een hele leuke wedstrijd hebben gezien. De spelers hebben ook heel erg genoten. We gaan nu nog even genieten van de zon en het strand en dan vliegen we weer terug naar Nederland en richten we onze blik weer op de eerste competitiewedstrijd.”

De Dijk mag de tweede seizoenshelft meteen weer aan de bak. De ploeg hervat de competitie op 25 januari met een lastige uitwedstrijd tegen OFC.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Trainingskampen.nl

Send this to a friend