De Dijk kiest nieuw bestuur: Barends of Bentohami

Aan alle onrust bij tweededivisionist De Dijk moet vanavond (dinsdag) een einde komen als de leden een nieuw bestuur kiezen. Op 21 november besloot het huidige bestuur op te stappen, na het vertrek van hoofdsponsor Heino Braspenning, en sindsdien zat de club in een spagaat.

Het bestuur onder leiding van voorzitter Ton Langelaar stapte op en stelde zich niet meer herkiesbaar. De afgelopen twee maanden hebben Paul Barends en Said Bentohami zich verkiesbaar gesteld met ieder een eigen bestuur. Vanavond (20:00 uur) beslissen de leden welk bestuur ze willen en welke koers ze met de club willen varen. Pas dan zal duidelijk worden hoe de club verder gaat, met name op het sportieve vlak.

Foto HAV | De ledenvergadering van De Dijk op 21 november waarin het bestuur haar aftreden bekend maakte

Voormalig speler Said Bentohami (31) maakte acht jaar deel uit van het eerste elftal van de club en maakte de opmars vanaf de vierde klasse mee. Eerder ontvouwde hij zijn plannen aan Het Amsterdamsche Voetbal. Hij belooft de club te behouden voor het voetbal op hoog niveau en heeft de nodige investeerders achter zich staan. Helaas werkt de link naar het beleidsplan op de website van de club niet.

Said Bentohami

Het bestuur onder voorzitterschap van Bentohami zal verder bestaan uit voormalig teammanager Mark de Klerk (secretaris) en Hein Klaver (penningmeester) die al 36 jaar lid is van de club. De penningmeester zal worden bijgestaan door een administratiekantoor die na overleg met de leden gekozen zal worden. Verder heeft Bentohami een aantal bekende namen uit de voetbalwereld bereid gevonden zich op vrijwillige basis als adviseur beschikbaar te stellen. Het gaat hier om Bert van Dun (Sportief en maatschappelijk adviseur), Reda Achkari (commissie TOPamateurs en maatschappelijk adviseur), Oswald Snip (commissie TOPamateurs) en Wim Jonk (begeleiding jeugdtrainers).

Paul Barends

Het andere, mogelijke, bestuur staat onder leiding van Paul Barends. Hij is al 45 jaar lid van De Dijk en is voormalig voorzitter van Rood Wit-A (samen met Schellingwoude gefuseerd tot De Dijk) en was in de beginjaren van de fusie twee jaar voorzitter van De Dijk. Julius Egan (secretaris) Mohamed Zallali (penningmeester), Loek Wisman (lid), Frank van der Waal (lid) en Reinoud Buijs (lid) zouden de overige bestuursleden moeten worden. Barends wil de vereniging behouden voor voetballen op het allerhoogste niveau, maar denkt ook aan het recreatieve.

Pikant detail is dat het huidige bestuur op de website van de club haar advies uitspreekt en schrijft dat zij achter het bestuur van Barends staan. De Buitengewone Algemene Ledenvergadering van De Dijk begint vanavond om 20:00 uur.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)