Home / Algemeen / De Dijk kleurt rood en verliest

De Dijk kleurt rood en verliest

Hoofdklasser De Dijk is tegen haar eerste nederlaag aangelopen. In Grootbroek werd met 4-2 verloren van De Zouaven. “We moeten gewoon slimmer zijn” zei trainer Juan Fernandez Coto. En daarmee doelt hij op de twee rode kaarten die zijn ploeg vlak na rust kreeg.

Moad El Aakel en Giovanny Sabajo haalden het einde van de wedstrijd niet. In een tijdsbestek van twee minuten mogen ze allebei met hu tweede gele kaart na de kant. Het gebeurde allemaal tien minuten na rust . Op dat moment stond De Dijk met 2-1 achter. Coto: “We hebben gewoon van ons zelf verloren. We staan toen minuten na rust met negen man. Na een opstootje met de keeper van Zouaven en Olaf Lindenbergh gaat El Aakel verhaal halen. Hij had al geel en kreeg vervolgens zijn tweede. Heel stom. Dat mag gewoon niet op dit niveau. Twee minuten later maakt Sabajo een overtreding op de middenlijn. Onnodig. Ook voor hem was het zijn tweede en dan is de wedstrijd natuurlijk gespeeld.”

De Dijk keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Twee keer was Pieter Koopman de doelpuntenmaker. Coto: “ De eerste was echt buitenspel. Het arbitrale trio was hoofdklasse onwaardig. Er staat een grensrechter van bijna 200 kilo en de scheidsrechter was gewoon inconsequent. Echt hoofdklasse onwaardig wat zij lieten zien. Maar goed we hebben van ons zelf verloren hoor.”

En daarmee bedoelde Coto vooral op die twee rode kaarten.  Vlak na rust, dus nog met elf tegen elf, is het Tim Ruder die De Dijk terug in de wedstrijd bracht (2-1).  Zelfs me negen man is De Dijk nog gevaarlijk. Volgens Coto werd Ruder in de zestien naar beneden getrokken en hadden de Amsterdammers een strafschop moeten krijgen. Uit de uitbraak die volgde maakte Marco Mazee de 3-1 voor De Zouaven.

Invaller Gundogdu maakte nog wel de 3-2 maar, ondanks de paniek bij Zouaven,  kwam De Dijk niet. Tien minuten voor tijd maakte Jaap Jong de bevrijdende 4-2.

Komend weekend speelt De Dijk thuis tegen koploper Quick.

 

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.

Send this to a friend