De Dijk krijgt niet wat het verdient bij ONS Sneek

De Dijk is zonder punten teruggekeerd van het bezoekje aan Sneek. De ploeg van Kees Oostermeijer bood ONS Sneek goed tegenstand en had ook een positief resultaat verdiend. In de laatste vijf minuten maakte de thuisploeg alsnog het verschil tegen de Amsterdammers (3-1), die met één punt voorlaatste blijven staan in de Derde Divisie zaterdag.

In de eerste helft was er weinig verschil tussen beide ploegen en hielden De Dijk en de Friezen, waar voormalig De Dijk-aanvoerder Nick Kuipers in de basis stond, elkaar in evenwicht. “We waren zeker niet de mindere, organisatorisch hadden we het goed voor elkaar”, blikte Oostermeijer terug. Pas in de 51ste minuut werd door Yume Ramos de score geopend: 1-0.

Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers terecht op gelijke hoogte. Invaller Clayd Olf speelde zichzelf goed vrij en schoot de 1-1 achter doelman Barry Ditewig (ex-FC Emmen en Veendam). “Op dat moment dachten we echt dat puntje mee te kunnen nemen. Dat hadden we ook verdiend. Maar dan hebben zij net even de mazzel”, vervolgde de oefenmeester. Vijf minuten voor tijd herstelde Michael Lanting, in het seizoen 2011/12 nog speler van AFC, herstelde de voorsprong voor de thuisploeg.

De Dijk koos in de laatste minuten vol voor de aanval en kreeg ook mogelijkheden op de gelijkmaker. Deze viel niet, waarna Ramos in de 92ste minuut de zege veiligstelde voor ONS Sneek. “Het is jammer voor de jongens, want de technische staf van ONS Sneek erkende ook dat wij meer hadden verdiend. Het heeft niet zoveel zin om naar de ranglijst te kijken, wij moeten gewoon elke week een stukje beter worden. Dat is deze week weer gelukt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.