De Dijk kwartfinalist na moeizame bekerzege in Spakenburg

Hoofdklasser De Dijk heeft de bekerwedstrijd tegen het tweede team van Spakenburg winnend afgesloten. Het elftal van Juan Fernandez Coto kwam heel snel op achterstand en kende een lastige eerste helft. Twee in goals de laatste 25 minuten bezorgde De Dijk alsnog de overwinning. Door de bekerwinst is De Dijk kwartfinalist en wacht de strijd tegen de winnaar van Assendelft-IJsselmeervogels.

De Dijk begon slecht aan het bekerduel en stond al binnen één minuut op achterstand. Jordy Ouwejans passeerde op de linkerflank zijn tegenstander en schoot de bal achter de mistastende Raymond van Emmerik tegen het net. Na de vroege goal hanteerde Spakenburg 2  een goede tactiek om de voorsprong te verdedigen. Het verdedigen van de voorsprong ging de thuisclub goed af, ook waren de beste kansen in het verdere verloop van de eerste helft voor Spakenburg 2. Maar de tweede treffer viel niet en omdat De Dijk haar spaarzame kansen ook niet benutte werd er met een 1-0 stand gerust.

Na rust voetbalde De Dijk beter en had Spakenburg 2 het vooral conditioneel zwaar. De Amsterdammers kregen ook kansen maar Tim Ruder en Robert Verschraagen zorgden nog niet voor de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk in de 67ste minuut en werd gemaakt door Youssef Abdelhadi na een voorzet van El Amrani.

De wedstrijd leek op strafschoppen uit te draaien, een goal van Yucel Gundogdu in de 83ste minuut bracht hier echter verandering in. De invaller kon scoren na een mooie combinatie tussen Bentohami en El Amrani. Door de benauwde zege is De Dijk kwartfinalist van de district beker. In die kwartfinale wacht een uitwedstrijd tegen de winnaar van Assendelft-IJsselmeervogels. Er is dus een reële kans dat De Dijk binnenkort weer naar Spakenburg zal afreizen voor een bekerduel.