De Dijk laat Goes langszij komen

In de laatste competitieronde voor de winterstop moest De Dijk aantreden in het Zeeuwse Goes om tegen de gelijknamige tegenstander te proberen de zevende overwinning van het seizoen binnen te halen. Met name in de eerste helft heeft De Dijk verzuimd een snel verkregen voorsprong te vergroten. Twee levensgrote kansen werden niet verzilverd. Goes wist tot twee keer toe een achterstand weg te werken, waardoor de wedstrijd onbeslist eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Al in de 3e minuut kwam De Dijk op een 0-1 voorsprong. Een mooie combinatie tussen Xavier Amanda en Chakib Tayeb werd door Tim Ruder doeltreffend afgerond. De meegereisde Dijk- supporters , die zich vooraf de Zeeuwse mosselen goed lieten smaken, gingen er eens goed voor zitten, maar de vreugde duurde kort. Binnen de minuut kwam Goes langszij, doordat Raymond Wolff vanaf circa 25 meter de iets voor zijn goal staande Michel van Kampen verschalkte (1-1). Hierna nam De Dijk het initiatief. Uit een vrije schop van Saïd Bentohami kopte Ruder na ruim een kwartier over. Het overwicht werd echter niet uitgebuit, ook al omdat de vleugelspitsen Tayeb en Mostapha El Aanrani nog onder hun normale niveau presteren. Met direct voetbal drong Goes soms aan en was in de 33e minuut dichtbij een doelpunt, maar van Kampen redde zijn ploeg ten koste van een corner.

Op slag van rust had De Dijk toe moeten slaan. Eerst miste Ruder een opgelegde kans na een prima voorzet van de goed spelende Robert Verschraagen en ook El Aamrani kopte uit een corner van Alje Wiltenburg rakelings over. De tweede helft hielden beide partijen elkaar in evenwicht. Tayeb wist in de 53e minuut door de verdediging van Goes te dringen maar zag zijn nog aangeraakte schot via de paal langszij vliegen. Michel van Kampen moest 10 minuten later vol aan de bak om Goes het scoren te beletten.

Met nog 20 minuten speeltijd brachten beide trainers nieuw bloed in het veld. Voor De Dijk kwam de weer herstelde Ivo de Heus in het veld voor Yucel Gundogdu. De Dijk dacht in de 74e minuut de buit binnen te hebben toen uit een combinatie tussen  Wiltenburg en Tayeb  de bal terecht kwam bij Ruder die zijn tegenstanders te snel af was en voor 1-2 zorgde. Vijf minuten voor tijd kwam Goes alsnog langszij. Tom de Bonte profiteerde van een fout van Giovanny Sabajo en zorgde voor 2-2 en het eerste gelijkspel van De Dijk. Het voelde als een nederlaag.

In de winterstop gaat De Dijk naar Spanje voor een trainingskamp en speelt het voor de start van de tweede competitiehelft nog een oefenwedstrijd: zondag 12 januari De Dijk – AFC, aanvang 14.00 uur.

Verslag: Jan van der Pol