Foto: Hans Oederkerk

De Dijk laat tegen VOC kansen op overwinning liggen

Hoofdklasser De Dijk is het seizoen begonnen met een gelijkspel tegen VOC. In Rotterdam werd het 1-1. Voor de Amsterdammers scoorde Dennis Kaars de enige treffer. Met de puntendeling liet de ploeg van Juan Fernandez Coto twee punten liggen want een zeg was meer dan verdiend geweest.

Na de succesvolle voorbereiding, waarin door zeven overwinningen en een gelijkspel de verwachtingen hoog gespannen waren, was het gelijkspel (1-1) tegen en bij VOC onbevredigend. Na een snelle voorsprong wist De Dijk voor de rust niet door te drukken. In de tweede helft kwam VOC bij een uitval in de 51e minuut langszij, waarna De Dijk een zestal kansen onbenut liet, mede door de uitblinkende keeper Vis van VOC. Het gelijkspel werd door De Dijk als een nederlaag ervaren.

Foto Hans Oederkerk: Dennis Kaars zet De Dijk op voorsprong
Foto Hans Oederkerk: Dennis Kaars zet De Dijk op voorsprong

Al na acht minuten opende De Dijk de score toen Dennis Kaars een voorzet van Saïd Bentohami verzilverde (0-1). Daarna wist De Dijk niet door te drukken en kon ook VOC niet echt imponeren. Slechts bij een scrimmage in de 24e minuut ontstonden enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Stephan Veenboer, die de voorkeur had gekregen boven Michel van Kampen. Tot aan het rustsignaal bleef het een gezapig duel met weinig hoogtepunten.

Foto Hans Oederkerk: Mostapha el Aamrani kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken
Foto Hans Oederkerk: Mostapha el Aamrani kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken

In de 51e minuut kwam VOC langszij, toen bij een uitval Robbert Stout voor de gelijkmaker mocht zorgen. De Dijk verhoogde hierna het tempo en werd de bovenliggende partij. Het overwicht werd helaas niet in doelpunten uitgedrukt. Waar Dennis Kaars en Mostapha El Aamrani dichtbij een treffer waren, vonden zij steeds keeper Vis op hun pad. Met enkele zeer fraaie reddingen hield hij zijn doel schoon.

Beide trainers probeerden door diverse wissels de wedstrijd alsnog in hun voordeel te beslissen. De Dijk leek vlak voor het eindsignaal alsnog de volle winst te pakken, maar het schot van Nabil El Gourari sprong via onderkant lat het veld weer in.

Foto Hans Oederkerk: Tim Ruder
Foto Hans Oederkerk: Tim Ruder

Aanstaande zondag staat voor De Dijk de eerste derby op het programma. Aan de Schellingwouderdijk ontvangt het het gepromoveerde OFC. Voor Het Amsterdamsche Voetbal is dat tevens de eerste wedstrijd van de week.

Verslag Jan van der Pol
Foto’s Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)