De Dijk laat weer punten liggen in extremis

In de zaterdag derde divisie A leek de derde zege voor De Dijk binnen, maar het liep wederom in de slotminuten slecht af  voor de Amsterdammers. Op visite bij VVOG bleef de hekkensluiter ondanks twee goals van Mick Christophersen steken op 2-2.

Doelpuntenmaker Christophersen wilde niet weer de jeugdigheid aanhalen voor dit puntenverlies. “We zijn jong, maar dit mag niet steeds het excuus zijn. We hebben prima gespeeld maar we laten het steeds op de belangrijke momenten liggen”, stelt de aanvaller, die een VVOG-verdediger nog met zijn teen een grote kans in de slotseconden zag voorkomen. “Niet te geloven, een teen zorgt ervoor dat je punten misloopt.”

De Dijk had het in de eerste helft moeilijk en keek na een klein halfuur tegen een achterstand aan via een prachtige volley van Mike Ahrens. De bezoekers draaiden het duel echter al voor de rust om. Hjalmar Oomens miste en kreeg de bal uit de rebound weer voor de voeten. De verdediger gunde Christophersen de bal die wel raak schoot: 1-1. Laatstgenoemde kreeg hierna nog een kans, maar VVOG-sluitpost Wouter Polhoud redde knap.  De Dijk bereikte de thee wel met een voorsprong. Uit een mooie counter via onder andere Kubilay Köylü was Christophersen het eindstation. “We draaiden het goed om en in tegenstelling tot de duels tegen Achilles en Eemdijk waren we nu ook fysiek aanwezig en was er veel meer strijdlust.”

VVOG voerde na rust hevige druk uit op de zestien van De Dijk. Hierdoor ontstond er voor de bezoekers ruimte op de counter. Tot grote kansen leidde het geruime tijd niet. Het thuispubliek zweepte VVOG op en uiteindelijk bezweek de Dijk in de 85ste minuut onder deze druk. Joshua Tijdens zette op aangeven van Pernelly Biya de 2-2 op het scorebord. Hierna gingen beide ploegen nog op jacht naar de winst en voorkwam een teen dus uiteindelijk de zege voor De Dijk.

De rode lantaarn blijft hierbij nog steeds in handen voor de formatie uit Schellingwoude. De Dijk heeft nog acht duels voor de boeg om directe degradatie te voorkomen. “We moeten niet tegen de minste ploegen, maar als we er hard voor vechten zijn er zeker mogelijkheden”, keek Christophersen alvast vooruit. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de derde divisie zaterdag.

Verslag: Justin Crombeen
Archieffoto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)