Home / slideshow / De Dijk legt in heksenketel tegenstander Noordscheschut over de knie

De Dijk legt in heksenketel tegenstander Noordscheschut over de knie

ASV De Dijk heeft zaterdagmiddag een knappe zege behaald op Noordscheschut. De Amsterdammers wisten het lastige uitduel met 1-2 te winnen.

De ploeg van hoofdtrainer André Teuling wist dat het dit weekend een grote uitdaging te wachten stond. Met Noordscheschut trof het een tegenstander die gewend is om opportunistisch te spelen met veel lange ballen richting de aanvallers. Bovendien beschikt de vereniging over een groot aantal supporters langs de kant, waardoor De Dijk haar borst kon natmaken.

Waar De Dijk allerminst goed begon aan het duel, kwam het na tien minuten beter in het spel en begon het kansen te creëren. Via Adam Akhayad lukte het de bezoekers zelfs om op een voorsprong te komen. De Dijk leek dan ook met een krappe voorsprong de rust in te gaan, maar in de laatste minuten van de eerste helft lukte het Noordscheschut nog om via Nick Koster gelijk te maken.

Het was een harde klap voor De Dijk, maar het team wist knap de rug te rechten en pakte het goede spel na rust weer op. Twintig minuten voor tijd maakte Obed Kwofie de 1-2, waarna voor De Dijk een fase aanbrak om de voorsprong te verdedigen. De club had tijdens enkele countermomenten de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar die gingen er niet in. De Dijk kreeg echter geen tegentreffer meer te verwerken, waardoor de hoofdklasser met de overwinning naar huis ging.

Teuling was na afloop zeer positief te spreken over het optreden van zijn ploeg. “Het verdient een groot compliment dat we in de eindfase van de goal af zijn blijven voetballen”, vertelde de oefenmeester. “We hebben onszelf mentaal sterk getoond en stonden slim op het veld. Daarom kunnen we zeer tevreden zijn.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)