De Dijk lijdt tegen OJC Rosmalen eerste nederlaag van het seizoen

In de Derde Divisie is De Dijk tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. OJC Rosmalen, van voormalig Swift-trainer David Vecht, won aan de Schellingwouderdijk met 1-4. Dennis Kaars scoorde, maar miste ook een penalty.

Twisker: “Het kan natuurlijk een keer gebeuren dat het tegen zit. Ik neem die jongens verder dan ook niets kwalijk. We zijn er alleen niet verstandig mee om gegaan.” Twisker doelde vooral op het aantal kaarten dat zijn ploeg opliep. Naast de rode kaart voor Frank Schilder (die eerder ook al geel kreeg) ontvingen Westmaas, Tayeb, El Gourari en El Aamrani ook nog eens de gele kaart. Tot overmaat van ramp viel Harry Zwarthoed na een kwartier uit met een knieblessure.

Al na vier minuten keken de Amsterdammers tegen een achterstand aan. Een steekbal van Jaoud Chraou kwam bij Tom Wijkmans die sneller bij de bal was dan de uit zijn goal gekomen doelman Jeroen Verhoeven (0-1). Het was het ideale scenario voor de ploeg van David Vecht. Twee minuten na de treffer ontsnapte De Dijk. Na een identieke situatie schoot Chraou echter in het zijnet.

20161030-de-dijk-ojc-rosmalen-foto-rob-beense-alje-wiltenburg

De Amsterdammers creëerden weinig kansen. OJC speelde vanuit een gesloten defensie en loerde op een kans van de sterke spitsen. Op een schot van Achmed Ahahoui en een buitenspeldoelpunt van Kaars na een goede snelle combinatie, kwam De Dijk niet. In de blessuretijd haakte Frank Schilder zijn directe tegenstander binnen het strafschopgebied. Schilder kwam er met geel vanaf, maar de penalty werd door Chraou onberispelijk ingeschoten (0-2). Schilder: “Hij struikelde over mijn voet heen. Ik kon er weinig aan doen.”

Na rust waren de bedoelingen van De Dijk snel duidelijk toen Kaars een vrije trap van Tayeb net naast kopte. Nog voordat er een uur gespeeld was, leek de spanning terug in de wedstrijd te komen. Nadat El Gourari werd gehaakt, legde Kaars aan vanaf elf meter. Zijn inzet, dwars door het midden, werd echter gestopt door Koen van Boxtel. Niet veel later kopte Woudenberg de bal in vrijstaande positie in de handen van Van Boxtel.

20161030-de-dijk-ojc-rosmalen-foto-rob-beense-el-gourari

Het bleek de volgend ommekeer in de wedstrijd te zijn. Vier minuten na de gemiste strafschop kwam een voorzet van Joey Lokasi onderweg van richting veranderd en Diego Meerveld kon vervolgens eenvoudig de derde goal achter Verhoeven schieten. Toen Schilder vlak daarna de rode kaart kreeg wegens een slaande beweging richting Chraou, was het gedaan met De Dijk. Schilder: “Ik heb hem echt niet geraakt. Het was zeker geen elleboog.” Iets dat later ook David Vecht zou beamen.

De 1-3 van Kaars, op aangeven van Tayeb, leek nog even wat teweeg te brengen, maar die opleving was van korte duur. In de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Chraou met zijn tweede van de middag voor de 1-4 eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie.