De Dijk maakt geen fout tegen Jong Achilles’29

In de Derde Divisie heeft De Dijk zich hersteld van de nederlaag tegen OJC Rosmalen. In Groesbeek werd zaterdagavond met 0-2 gewonnen van Jong Achilles’29. De Amsterdammers kwamen geen moment in gevaar en hadden eigenlijk met een veel grotere zege huiswaarts moeten keren.

Trainer Jochem Twisker: “Als we hier met zes of zeven goals verschil winnen, hebben zij echt niets te klagen. Dat was zeker niet geflatteerd geweest.” Dat had ook makkelijk gekund. Zeker gezien de snelle goals van de Amsterdammers. Binnen vijf minuten, en dat was niet eens de eerste kans, stond De Dijk op een 0-1 voorsprong. Na een goede steekbal van Dennis Kaars rondde Chakib Tayeb vakkundig af.

Na ruim twintig minuten werd de voorsprong verdubbeld. Nu was Tayeb de aangever en zorgde Nabil el Gourari met zijn hoofd voor de 0-2. Jong Achilles kwam er totaal niet aan te pas. Twisker: “Zij hebben precies één kans gehad en dat was pas een paar minuten voor tijd.”

Ook na rust kregen de Amsterdammers voldoende kansen om het verschil in doelpunten uit te drukken. Dennis Kaars, hij was niet de enige die kansen miste, bleef voor de tweede keer dit seizoen zonder doelpunten. Twisker: “Ik denk niet dat hij met zijn hoofd bij Sparta was hoor. Ik heb het zelfs nog gevraagd. En het was ook niet zo dat hij zich verstopte.”

Naaste achtervolger Quick’20 wist ook zaterdagavond al te winnen (1-3 bij Cuijk), dus de voorsprong van De Dijk blijft vijf punten. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Jong FC Den Bosch op programma. Twisker zal dan zeker weer gebruik maken van Dennis Kaars. Twisker; “Dat hijn u een aantal dagen op stagen gaat bij Sparta, betekent dat hij inderdaad wat minder bij ons zal meetrainen. We zullen goed in de gaten houden hoe het met zijn belasting is de komende week. Misschien dat hij donderdag dan nog bij ons mee kan trainen, maar ook als dat niet lukt speelt hij zondag gewoon. Ik ga hem zeker niet op de bank zetten.”

Klik hier voor de uitslagen, het programma en de stand in de zondag Derde Divisie.

Foto: Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)