De Dijk moet het opnieuw afleggen tegen FC Lisse

Vorig seizoen verloor De Dijk beide ontmoetingen met FC Lisse in de Tweede Divisie en ook een niveau lager slagen de Amsterdammers er niet in om te winnen van de club uit de Bollenstreek. De ploeg van Kees Oostermeijer ging op eigen veld met 0-4 onderuit.

Na zeven minuten keek De Dijk al tegen een 0-1 achterstand aan. Waar doelman Nick Borgman een schot van Luca Tarani kon keren, werd hij bij de daaropvolgende hoekschop geklopt door Rowdy van der Putten. Niet veel later was de thuisploeg dicht bij de gelijkmaker. Een schot van jongeling Mike Christopherson verdween rakelings naast het doel van FC Lisse.

De bezoekers waren volwassener en efficiënter dan De Dijk. In de dertigste minuut was Van der Putten opnieuw trefzeker. De spits draaide zich goed vrij en liet Borgman kansloos voor de 0-2. Nog voor de rust leek hij zelfs zijn derde van de middag te maken, alleen werd hier net op tijd een voetje voor gestoken.

De Amsterdammers konden op sommige momenten wel gevaar stichten, maar Kubilay Koylu en Clifton Gorisson slaagden er niet in om oud-prof Eric Cummins (ex-Go Ahead Eagles en Cambuur) te passeren. Nadat FC Lisse tien minuten na de rust via een harde knal van Mark de Loor op 0-3 kwam, was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Zes minuten voor tijd strooide invaller Oussama Siali wat extra zout in de Amsterdamse wonden. Het schot van de voormalig Zeeburgia-aanvaller werd door een verdediger dusdanig aangeraakt, dat Borgman de 0-4 moest incasseren.

Volgende week mag De Dijk, dat met één punt nog altijd voorlaatste staat, op bezoek bij middenmoter ONS Sneek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.