De Dijk na negen minuten al kansloos tegen Kozakken Boys

In de Tweede Divisie is De Dijk op bezoek bij Kozakken Boys met 4-1 onderuit gegaan. In Werkendam keek de ploeg van Jochem Twisker na negen minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. “We zijn nooit in de wedstrijd geweest.”

Onderweg kreeg De Dijk al te maken met de eerste tegenslag toen de bus kapot ging en ze moesten wachten op een vervangend vervoersmiddel. “We begonnen daardoor een kwartiertje later, maar we waren ruim op tijd, dus daar heeft het niet aangelegen”, aldus Twisker.

“Waar het wel aan lag? Aan de dode spelmomenten.” Net zoals eerder dit seizoen (tegen onder andere GVVV) ging het tegen Kozakken Boys tot twee keer toe uit een corner mis. In de derde minuut krulde Ahmed Mendes Moreira de bal in een keer achter Verhoeven (1-0). Twisker: “Ik moet dat nog even terug zien, maar ik had het idee dat de organisatie goed stond. Of er iemand schuldig is aan die treffer kan ik niet zeggen. Hij werd wel fantastisch genomen.”

Amper bekomen van de vroege achterstand stond het al 2-0, opnieuw uit een hoekschop. “Hij werd kort genomen en dat we de voorzet hadden weggewerkt twijfelen we veel te lang om uit de vijfmeter te stappen.” De opnieuw ingebrachte bal door werd door Wesley Pollemans verlengd (hij klopte Schilder in de lucht) en vervolgens kon Ahmed el Azzouti de 2-0 maken.

Twisker: “We krijgen twee goals uit spelhervattingen om ons oren. Er is geen uitgespeelde kans geweest dus onze organisatie stond goed, maar hier kan je natuurlijk niet tegen voetballen. We hebben niet eens de kans gehad om in de wedstrijd te komen.”

Chakib Tayeb raakte voor rust nog de paal voor de Amsterdammers en de niet geheel fitte Nabil el Gourari werd door Twisker al na ruim een half uur van het veld gehaald na een opstootje met Pollemans. Twisker: “Hij had wat onenigheid met zijn tegenstander en was niet geheel fit dus die wissel was een beetje een optelsom van beide.”

Na rust besliste Kozakken Boys vanuit een snelle omschakeling de wedstrijd. Na slordig balverlies op het middenveld bereikte Mahmut Sonmez El Azzouti die met zijn tweede van de middag voor de 3-0 zorgde. Het duel was beslist, ook omdat doelman Richard Arends van dichtbij Loukili van een treffer afhield. Ignacio (4-0 vanaf elf meter in de 83ste minuut) en een eretreffer van Tim Ruder (in de blessuretijd) bepaalden de eindstand op 4-1.

Twisker: “Dat we zo vaak doelpunten uit dode spelmomenten tegen krijgen is natuurlijk geen toeval meer, maar dat ik daarna ook niet echt de drive zie om er wat van te maken is niet best. Ik miste de gretigheid.”

Maandag is een samenvatting van de wedstrijd en reactie ste zien op onze zit. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto Orange Picture/Pim Waslander | Verschraagen (l) en Tayeb druipen af

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)