De Dijk na strafschoppen te sterk voor JOS Watergraafsmeer

Voor JOS Watergraafsmeer is het bekeravontuur afgelopen. De ploeg van Sander Middelbeek werd na strafschoppen uitgeschakeld door de Dijk. Afgelopen weekend stonden beide teams ook al in de competitie tegen over elkaar toen wist De Dijk met 4-3 te winnen.

Ook tijdens dit treffen was De Dijk in de beginfase de betere ploeg. Met soms oogstrelend voetbal wisten ze het de defensie van JOS erg lastig te maken maar tot een doelpunt leed dit nog niet. Mostapha el Aamrani probeerde met een mooie lob de keeper te verschalken en ook Tim Ruder kreeg een goede kans om de score te openen. JOS verdedigde in de eerste helft goed maar wist zelf weinig grote kansen te creëren totdat een hoge voorzet door Davey van ’t Schip werd verlegend naar Richmond Bossman die Patrick Lokken in een keer vrij zette voor de keeper. Lokken schoot goed in maar met een buitenaardse redding voorkwam keeper Michel van Kampen dat JOS de leiding in de wedstrijd nam.

hav 3-0574

Na een sterke openingsfase van De Dijk kwam JOS steeds beter in de wedstrijd. Na rust waren beide ploegen gelijkwaardig en was er voor de toeschouwers een mooie strijd op het middenveld te bewonderen. Beide teams maakte het elkaar achterin erg lastig maar door goed verdedigend werk bleven de echt grote kansen vooralsnog uit.

Na ongeveer een uur spelen was het De Dijk dat na klungelig verdedigen van JOS op een voorsprong wist te komen. Mick Stefels wilde een bal wegkoppen maar raakte deze verkeerd waardoor hij onbedoeld een prachtige assist gaf op El Aamrani die vervolgens simpel de keeper passeerde en de bal in het lege doel kon schieten.

Foto Rob Beense: Mostapha EL Aamrani heeft De Dijk op voorsprong gezet (1-0)

jos Watergraafsmeer-de Dijk beker 16 nov 2014 1-1(0-0) de dijk wns (1 van 25)

In de slotfase ging JOS met man en macht opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Terwijl iedereen al dacht dat JOS dood en begraven was was het invaller Thierry van der Kooye die de bal tegen de touwen schoot nadat de bal door Lokken goed was verlengt.

Foto Martin van Zurk; Thierry van der Kooije maakt vlak voor tijd de 1-1

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Os volgde er geen verlening maar meteen strafschoppen. In de eerste serie waren het Kevin Huijsman namens De Dijk en Milo Pieplenbosch die hun inzet zagen worden gekeerd waarna Kooye die een paar minuten daarvoor nog de grote held was bij JOS zijn penalty miste.

juichen De Dijk

Beide ploegen wisten het publiek erg te vermaken waarna De Dijk uiteindelijk de strafschoppen beter wist te nemen in zich kan gaan opmaken voor de volgende ronde in de beker. Kijk op de speciale bekerpagina voor alle uitslagen in de tweede knock-out ronde.

Verslag: Jurgen Boegborn