De Dijk, na verlenging, met opgeheven hoofd uit KNVB Beker

Hoofdklasser De Dijk kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Pas na verlenging moesten de Amsterdammers het hoofd buigen: 4-7. De Dijk speelde al vanaf de veertiende minuut met tien man en vocht zich terug van een 0-2 achterstand.

Zo’n 500 toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. De hoofdklasser kon tegen het tot op heden slecht presenterende Fortuna Sittard wel eens een stunt gaan zorgen. Zo ver kwam het net niet, mede omdat scheidsrechter Gerrits Alje Wiltenburg al binnen het kwartier de rode kaart gaf wegens een handsbal in de zestienmeter. Een veel te zware straf aangezien Wiltenburg zijn arm keurig naast zijn lichaam hield. Janssen benutte de strafschop en een minuut later zorgde Briels voor de 0- en was de wedstrijd gespeeld.

Trainer Coto greep direct in en liet zijn ploeg man op man spelen. De omzettingen hadden het gewenste resultaat. Twee prachtige doelpunten draaide de wedstrijd volledig om. Na 25 minuten bezorgde Dennis Kaars de bal bij Moad El Aakel die verwoestend uithaalde en de bal in de kruising schoot. Zeven minuten later was Tayeb de aangever en Kaars de afmaker (2-2).

De tweede helft was nog spectaculairder. Eerste werd de wedstrijd gestaakte wegens onweer. Na een onderbreking van zo’n tien minuten leek Voorn de genadeklap uit te delen door de 2-3 te maken. Een tweede onderbreking wegens onrust op de tribune (wegens oerwoudgeluiden aan het adres van Seku Conneh) zorgde voor nog meer opnthoud. Fortuna, dat veel meer balbezit had in die fase, vergat de vierde treffer te maken.

Invaller Bud Water zette de wedstrijd vervolgens volledig op zijn kop. Doelman Ferhat Kaya ging onder het schot van Water door en dat betekende de -. Lang kon De Dijk dara niet van genieten. Nog geen minuut later zorgde Lars Gulpen voor de 3-4. De ploeg van Coto rechtte nog ene keer haar rug. Met ten man zette het alles op alles om nog geen keer voor een verrassing te zorgen. De werklust werd beloond toen een handsbal de Amsterdammers ook een strafschop opleverden. Routinier Olaf Lindenberg faalde niet in de laatste minuut van de wedstrijd (4-4).

Het geloof was er nog wel, maar de krachten waren op bij de hoofdklasser. Toen Seku Conneh er 4-5 van maakte was het echt gedaan. Vlug en Waalkens bepaalde de eindstand uiteindelijk op 4-7.