De Dijk na winst bij Nieuw Utrecht op tweede plaats

De Dijk heeft de tweede plaats in de zondag Hoofdklasse overgenomen van DHC. De ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen was met 0-2 te sterk voor Nieuw Utrecht. Beide doelpunten kwamen op naam van topschutter Dennis Kaars.

Met een stormachtige wind schuin/dwars over het veld als grootste tegenstander probeerden Nieuw Utrecht en De Dijk er op het onbeschutte sportpark Rijnvliet een voetbalwedstrijd van te maken. Nieuw Utrecht profiteerde nauwelijks van de wind in de rug, waar De Dijk met betere combinaties al liet zien dat het voetballend beter was.

In de twintigste minuut leidde dat tot de openingstreffer. Op de linkervleugel zetten Chakib Tayeb en Harry Zwarthoed een uitstekende combinatie op en deed Dennis Kaars waar hij goed in is. De topscorer liep op het juiste moment in de geboden ruimte en tikte de bal langs keeper Raymond Dirven: 0-1.

Even later brak Zwarthoed door de Utrechtse verdediging, maar zijn schot ging rakelings voorlangs. Vlak voor het rustsignaal vergrootte De Dijk alsnog de voorsprong toen Mostapha El Aamrani vanaf de rechterkant doorbrak en Kaars in stelling bracht. Opnieuw was de spits succesvol in de afronding en tekende daarmee voor zijn achttiende treffer van het seizoen: 0-2.

Dennis Kaars maakte tegen Nieuw Utrecht zijn zeventiende en achttiende treffer van het seizoen.
Dennis Kaars maakte tegen Nieuw Utrecht zijn zeventiende en achttiende treffer van het seizoen.

In het tweede bedrijf wist ook De Dijk nauwelijks van het ‘windvoordeel’ te profiteren. Het bleek steeds moeilijker om de precisie in de passing te vinden. Tayeb raakte pal na de hervatting nog wel de buitenkant van de paal en Kaars leek in de 53ste minuut op weg naar zijn derde treffer, maar werd ogenschijnlijk onreglementair van scoren af gehouden binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Ten Horn zag er echter geen strafschop in. Een kwartier voor tijd kreeg ook de ingevallen Damien Menzo een grote kans, maar kon deze niet benutten.

In een troosteloze ambiance bleef het uiteindelijk bij 0-2, een stand die halverwege al op het scorebord stond in het voordeel van De Dijk. De Amsterdammers profiteren van puntverlies van DHC (1-1 tegen hekkensluiter Leonidas) en nemen de tweede plaats over. Daarnaast loopt De Dijk in op Westlandia, dat ook verrassend gelijkspeelde tegen laagvlieger Nieuwerkerk. De achterstand op de koploper is nu tien punten. Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag Hoofdklasse.

Met dank aan Jan van der Pol
Foto’s Hans Oedekerk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)