De Dijk na zwakke start heer en meester tegen Quick

De Dijk is de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse goed gestart. Op bezoek bij Quick herpakten de Amsterdammers zich na een vroege 1-0 achterstand goed. Met een uiteindelijk 1-3 overwinning doet de ploeg van Ale van der Zee prima zaken in de nacompetitie.

De Dijk had een slechte start en liet zich van meet af aan terugdringen door Quick, dat het middenveld in handen nam. Veel duels werden verloren en slordig balverlies leverde kansen op voor Quick. In de achtste minuut was het raak. Nabil El Gourari probeerde diep op eigen helft zijn tegenstander de bal te ontfutselen. Binnen de zestien meter tackelde hij zijn opponent onreglementair en scheidsrechter Kooy kon niets anders dan een penalty toekennen. Kay van Hese schoot vanaf elf meter de 1-0 onberispelijk binnen.

Quick - De Dijk

Het overwicht hield aan en Quick kreeg nog twee mogelijkheden, maar doelman Stephan Veenboer voorkwam verder onheil door prima reddingen. Langzaam maar zeker wist De Dijk zich aan de druk te ontworstelen. Enkele minuten voor het rustsignaal kwamen de gasten langszij toen Dennis Kaars goed voorbereidend werk van Mostapha El Aamrani afrondde: 1-1.

Na de thee kwam De Dijk als herboren het veld in. Het nam onmiddellijk het initiatief en draaide de rollen volledig om. Binnen tien minuten kreeg Kaars twee goede kansen, maar stond hij niet op scherp. Met uitstekend voetbal wist De Dijk het overwicht vast te houden. Quick wisselde kort na elkaar enkele spelers, maar kon het tij niet meer keren. Een kwartier voor tijd kwam De Dijk op 1-2, toen een uitstekende pass van Olaf Lindenbergh bij Dennis Kaars belandde, die prima afrondde.

Nadat Nabil El Gourari en Tim Ruder nog dichtbij een doelpunt waren, was het slotakkoord voor Lindenbergh. De aanvoerder nam zijn verantwoordelijkheid nadat El Gourari onreglementair van scoren werd afgehouden. Hij faalde niet vanaf elf meter en zorgde voor een verdiende 1-3 eindstand.

Door de zege heeft De Dijk een goede uitgangspositie in de nacompetitie. Het hoeft midweeks niet in actie te komen (dan gaat Quick op bezoek bij Vlissingen) en ontvangt op Tweede Pinksterdag Vlissingen. Bij winst plaatsen de Amsterdammers zich voor de halve finale, waar de winnaar van de Hoofdklasse B wacht.