De Dijk nadert de kop na winst op Hollandia

Hoofdklasser De Dijk heef wederom de drie punten gepakt. Tegen voormalig Topklasser Hollandia werd het aan de Schellingwouderdijk 2-1 voor de ploeg van Juan Fernandez Coto.

De Dijk klimt door de zege nar de vijfde plaats en het verschil met koploper De Zouaven, de oude club van Coto, bedraagt nog maar vier punten. Coto; “Dat is de hoofdklasse A dit seizoen. Als je een paar wedstrijden wint sta je er zo weer bij. En dat doen we gelukkig.”

GundogduHet was niet al te best wat de Amsterdammers vandaag lieten zien.  Coto:”Dat soort wedstrijden zitten er af en toe gewoon tussen. We vergaten gewoon te voetballen. Gelukkig stelde Hollandia daar ook heel weinig tegen over.”

Halverwege de eerste helft komt De Dijk op voorsprong. Een vrije trap van Said Bentohami belandt vanaf zo’n 25 meter strak in de kruising (1-0). Coto: “ Ook na die treffer bleven we gelukkig vooruit spelen, iets dat we in de laatste minuten van de wedstrijd vergaten te doen en dan komen we gelijk in de problemen. Wij zijn een voetballende ploeg en dat moeten we dan gewoon ook doen.”

dijk hollandia

Met Gundogdu als linksbuiten en Tayeb achter de spitsen in de eerste helft ging het redelijk maar Coto wilde meer grip op het middenveld (waar hij nog steeds Mo el Aakel en Ivo de Heus mist) omdat Hollandia met vier middenvelders speelde. Tayeb speelde het tweede bedrijf op de flank en Sahin en Gundogdu versterkten het middenveld.

Het bleek een goede zet want het was juist Tayeb die aan de basis stond van de tweede treffer. Een kwartier na rust sneed de behendig aanvaller langs Dennis Brouwer. Zijn inzet werd vervolgens door Yusuf Abelhadi vlak voor de goal met een klein tikje van richting veranderd waardoor de 2-0 op het bord kwam te staan. Het is de vierde treffer van de jongeling in drie wedstrijden.

VM1_4358In de laatste tien minuten liet De Dijk, zoals gezegd, Hollandia terug komen in de wedstrijd omdat het vergat te voetballen. Calvin Robert zorgde in de extra tijd voor de 2-1. Coto: “Met nog zes extra minuten wordt het dan toch weer even spannend maar dat hebben we volledig aan ons zelf te danken. We waren niet best maar vorig seizoen  verloren we dit soort wedstrijden (zoals tegen JOS en DWV, red) en nu winnen we ze. Dat is wel de grote winst.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.