Hjalmar Oomens blijft knokken bij De Dijk voor betere resultaten

De Dijk niet opgewassen tegen sterk ODIN’59

ODIN’59 leek al vroeg in het seizoen zijn kandidatuur voor een titel te hebben gesteld. De winnaar van de eerste periode zakte daarna weg en vindt zichzelf terug in de subtop. Dat de ploeg veel kwaliteiten herbergt, ondervond De Dijk. Binnen een uur voetbal wist het zaterdagmiddag vijf keer het net te raken bij Blairi Schermers en brachten het team in veilige haven tegen een onmachtig De Dijk. Het eindigde bij 5-0.

Klagen deed De Dijk-coach Regillio Simons niet, maar het voetbaldier bij uitstek moet ook geweten hebben dat zijn ploeg niet opgewassen kon zijn tegen het uitgekookte ODIN. Dat laatste kwam tot uiting in de manier van spelen, de opvatting, de technische en tactische uitvoering. Soms groots, stabiel en bijzonder effectief.

Nadat de Dijk ruim twintig minuten ODIN van het lijf kon houden, was het binnen vijf minuten ook meteen gedaan met de Amsterdamse geldingsdrang. “In alles zag je het kwaliteitsverschil”, gaf Simons ruiterlijk toe na afloop.

In de eerste helft konden de Amsterdammers het met moeite nog bijbenen, mede door goed keeperswerk van De Dijk keeper Schermers. Sven Deen en Mounir Mounji wisten de thuisploeg op 2-0 te zetten. Na rust moest Schermers nog drie treffers incasseren. Niels Jager en Danyl Plasmeijer gooide binnen tien minuten na de pauze het duel op slot. Ayrton Dol tekende voor de eindstand van 5-0. Voor de Dijk betekent de nederlaag van zaterdagmiddag weer een stapje dichterbij de officiële degradatie naar de eerste klasse.

,,Het verschil was veel te groot, en daar gingen wij ook niet beter door voetballen”, meende Simons. Hij weet het ruime verlies vooral aan het krachtsverschil, maar ook de schorsingen en blessures bij De Dijk. “Toch zijn we goed bezig”, vind Simons. “ODIN is gewoon een maatje te groot voor ons. Dat is geen ramp. We krijgen op het einde van het duel nog een mooie kans op een doelpunt, we raakten de paal. Dat was ons enige wapenfeit. Qua inzet, het nakomen van afspraken en dat volhouden ben ik positief gestemd. Het was verder vooral behelpen deze zaterdagmiddag.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie A