Home / Algemeen / De Dijk nipt onderuit bij Genemuiden

De Dijk nipt onderuit bij Genemuiden

Tot nu toe heeft De Dijk drie punten behaald in de competitie, er werd gewonnen van Buitenpost en vorige week werd er verloren van NSC Nijkerk. Zaterdag ging de ploeg van Andre Teuling op bezoek bij SC Genemuiden, toch wel een van de verwachte hoofdrolspelers in de hoofdklasse B. In de vorige speelronde won Genemuiden met 2-3 van het Amsterdamse Swift, terwijl er lange tijd met tien man werd gevoetbald. In de Overijsselse tapijtstad verloor De Dijk met 1-0.

Aan het begin van de wedstrijd moest De Dijk-goalie reddend optreden bij inzetten van Lars Miedema en Rens van Benthem. Laatst genoemde wist in minuut 30 wel te scoren. Na een snelle ingooi kreeg De Dijk de bal niet weg, waardoor Van Benthem bereikt werd. De aanvaller hield zijn hoofd koel en wist binnen te schieten. Voor rust wisselde De Dijk-trainer Teuling nog: hij haalde Abraham Misehouy en Dennis Tomassetti naar de kant. Ivo de Waal en Kaya IJsendijk kwamen in het veld.

Na de thee was Genemuiden nog steeds de bovenliggende partij, de Amsterdammers bleven verdedigen. Soms ging dat over de schreef en deelde arbiter Van der Vaart een gele kaart uit. Door de 1-0 tussenstand bleef De Dijk wel geloven in een resultaat. In de slotfase moest het voor de thuisploeg billenknijpen zijn geweest, toen De Dijk een kopbal net naast zag gaan. In de blessuretijd kregen de Amsterdammers nog twee hoekschoppen, maar er werd niet meer gescoord. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning van Genemuiden.

Volgende week speelt De Dijk thuis tegen ONS Sneek. Bekijk hier de tussenstand in de Hoofdklasse zaterdag B.

Archieffoto van Kaya IJsendijk. Duel: De Dijk tegen NSC Nijkerk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)