De Dijk ontslaat per direct Juan Fernandez Coto

Hoofdklasser De Dijk heeft dinsdagvond trainer Juan Fernandez Coto ontslagen. In een persverklaring geeft De Dijk niet de reden aan van het ontslag, maar de tegenvallende prestaties zullen ongetwijfeld een rol spelen in de beslissing van het bestuur.

Dinsdag zat het bestuur met Coto om de tafel om de seizoenstart te evalueren. Nadat gesprek kwamen beiden partijen overeen de samenwerking per direct te beëindigen. De Dijk staat momenteel op een zeer teleurstellende elfde plaats met slecht zeven punten uit zeven wedstrijden.

Coto was bezig aan zijn derde seizoen bij De Dijk. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen in de eerste klasse en gekozen tot trainer van het jaar. In zijn tweede seizoen liep zijn team op niet te begrijpen wijze de nacompetitie in de hoofdklasse mis. De Dijk slaagde er niet in om een punt uit de resterende drie wedstrijden te halen. Wel plaatste de club zich voor het eerst in haar bestaan voor de landelijke KNVB beker.

Dit seizoen waren de resultaten dus niet om over naar huis te schrijven. Assistent Marco van Galen zal voorlopig de honneurs waar nemen. De Dijk zal nu op zoek gaan naar een ervaren trainer om het seizoen, samen met Van Galen, het seizoen af te maken.

Coto wilde nog niet reageren. Coto: “Eerst wil ik dat alles wordt afgehandeld en dan pas zal ik naar buiten treden met mijn verhaal.”

Foto Reinoud Buijs

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)