De Dijk opent de tweede seizoenshelft met nederlaag tegen AZSV

ASV De Dijk is in het eerste duel na de winterstop tegen een nederlaag aangelopen. Op bezoek bij AZSV stond na 90 minuten een 2-0 eindstand op het scorebord.

De Amsterdammers hadden het in de eerste helft lastig. Waar de spelers van De Dijk de afgelopen jaren gewend zijn om veelal op kunstgras te voetballen, kreeg het bij AZSV te maken met een grasveld. Deze was allerminst goed te noemen, waardoor de ploeg van André Teuling moeilijk in het spel kwam. Beide ploegen kregen in de eerste helft een paar kansen om op voorsprong te komen, maar de pogingen gingen er niet in. Daardoor stond het na 45 minuten nog altijd 0-0.

In de tweede helft liep De Dijk direct tegen een tegenvaller aan. AZSV kreeg een corner die er direct bij de eerste paal in ging. Het was een grote teleurstelling voor De Dijk, dat dit seizoen moeite heeft met scoren. De bezoekers haalden vervolgens alles uit de kast om de gelijkmaker te forceren en kregen een aantal goede mogelijkheden, maar de bal ging maar niet tegen de touwen aan. Waar De Dijk alles op alles zette om minimaal een punt mee naar huis te nemen, was het uiteindelijk AZSV dat de tegenstander de deksel op de neus gaf door de 2-0 binnen te schieten.

De nederlaag zorgt bij De Dijk logischerwijs voor teleurstelling na afloop, al kan Teuling eveneens relativeren. Beide ploegen waren immers gelijkwaardig aan elkaar. “Het is in ieder geval weer heerlijk om op het veld te staan”, laat de oefenmeester weten. Zorgen over het drukke programma, dat door de coronacrisis is ontstaan, zijn er echter wel. “We moeten het echter ermee doen.”

Tekst: Jordi Smit