De Dijk oppermachtig tegen JOS, maar maakt het zich onnodig moeilijk

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk maar met 4-3 gewonnen van JOS Watergraafsmeer. De ploeg van interim coach Marco van Galen maakte het nog onnodig spannend door in de slotfase twee doelpunten toe te staan. Later vanavond de samenvatting en reacties.

Na wat kleine kansen over en weer was de eerste goede kans na ruim een kwartier voor De Dijk aanvaller Dennis Kaars. De spits kreeg een niet te missen kans maar schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Drie minuten later was het wel raak. Een strakke vrije trap van Said Bentohami werd door Tim Ruder snoeihard ingekopt. Doelman Dijkstra liep nog ‘los’ , maar was veel te laat om Ruder af te stoppen in de lucht.

Foto Martin van Zurk: Tim Ruder kopt knap de 1-0 binnen
Foto Martin van Zurk: Tim Ruder kopt knap de 1-0 binnen

Een kwartier voor rust werd het uit het niets 1-1. Alex de Bruijne nam , in zijn eigen defensie snel een vrije trap. Patrick Lokken verlengde goed en Paul Bekker kon de bal simpel langs Veenboer schuiven (1-1).

Foto Martin van Zurk: Pau Bekker profiteert optimaal en zorgt voor de 1-1
Foto Martin van Zurk: Pau Bekker profiteert optimaal en zorgt voor de 1-1

Het moest JOS stimuleren want het eerste halfuur bakte de ploeg van Sander Middelbeek er erg weinig van. Toch zou De Dijk met een voorsprong de rust in gaan. Een goede actie van Mostapha El Aamrani werd door Dijkstra niet goed gekeerd en spits Kaars was er als de kippen bij op de 2-1 te maken.

Foto Rob Beense: Mostapha el Aamrani op weg naar de 3-1
Foto Rob Beense: Mostapha el Aamrani op weg naar de 3-1

Na rust was het duel snel beslist. Na veertien seconden miste Kaars nog een niet te missen mogelijkheid, maar een minuut later was het wel raak. Verdediger De Bruijne verslikte zich in de bal, Kaars profiteerde en El Aamrani omspeelde vervolgens Dijkstra om de 3-1 te maken. De mooiste treffer viel weer een paar minuten later. Kaars draaide vanaf de linkerkant naar binnen en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek (4-1). Er waren pas vijf minuten gespeeld in het tweede bedrijf.

Foto Rob Beense: Dennis Kaars (l) in duel met Alex de Bruijne
Foto Rob Beense: Dennis Kaars (l) in duel met Alex de Bruijne

Lang kabbelde de wedstrijd voort. JOS kon niet en De Dijk hoefde niet meer zo nodig. Kevin Huisman en Nabil El Gourari verzuimde de vijfde treffer te maken. Een overtreding van invaller Alje Wiltenburg op Thierry van der Kooije leverde JOS tien minuten voor tijd nog een strafschop. Renger faalde niet (4-2). Een minuut later ging De Bruijne alleen op Veenboer af, maar de doelman voorkwam een zeker lijkend doelpunt. Het was het begin van een hectische slotfase. Eerste kreeg EL Gourari rood wegens een door de scheidsrechter beoordeelde elleboogstoot op Van der Kooije (bekijk vanavond de beelden of dat echt zo is) en in blessuretijd zorgde Van der Kooije nog voor de 4-3.

Foto Rob Beense: Nabil el Gourari kan voor de tweede keer dit seizoen met rood vertrekken
Foto Rob Beense: Nabil el Gourari kan voor de tweede keer dit seizoen met rood vertrekken

Bekijk de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse. Volgende week treffen beide teams elkaar weer maar dan in het kader van de beker. Later vanavond de samenvatting en reacties van dit duel. Dinsdag volgt nog een videoreportage over Dennis Kaars.

Foto’s Rob Beense en Martin van Zurk

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!