De Dijk pakt eerste zwaarbevochten punt

Het is De Dijk eindelijk gelukt om een punt te pakken in de Hoofdklasse. Vorige week was de ploeg al erg dicht bij, maar kreeg het in blessuretijd toch een tegengoal tegen DETO. In Volendam werd zaterdag dan eindelijk wel het eerste punt gepakt: 2-2.

Volendam begon sterk aan de wedstrijd en in de openingsfase kwam De Dijk eigenlijk nauwelijks in het spel voor. De Volendammers zetten De Dijk behoorlijk onder druk, waardoor de Amsterdammers geen potten konden breken. De ploeg van Kees Oostermeijer moest het echt hebben van counters en lange ballen. Na een kwartiertje lukte dat voor het eerst vrij aardig, maar Mylan Polman liep zich uiteindelijk vast in het strafschopgebied. Even later was het wel raak voor hem: halverwege de eerste helft zette de spits zijn ploeg op voorsprong.

De Dijk kwam wat beter in de wedstrijd, al leidde dat niet echt tot kansen. Vlak voor rust kreeg het een domper te verwerken, toen Volendam na een goede aanval over links op gelijke hoogte kwam. Jens Kras had de bal voor het intikken. Maar De Dijk herstelde zich razendsnel en kwam nog voor rust opnieuw op voorsprong via een fraaie uitbraak met Hussam Dowaah. Dowaah werd weggestuurd door Polman, en zag Jordan de Jong mee komen. Dowaah legde de bal reed op De Jong, die het keurig afmaakte. Zo ging De Dijk toch met een voorsprong rusten.

Maar ook in de tweede helft begon Volendam sterk, al duurde het lang voordat dat tot een goal leidde. De thuisploeg was al een keer dicht bij met een bal op de lat, maar even later viel de 2-2 van Nick Tol. De Dijk bleek proberen om met lange ballen en counters nog een winnende goal te forceren, al leek te ploeg ook wat op 2 gedachten te hinken. Zo werd er hier en daar wat tijd gerekt met veters strikken en blessures. Want het werd tijd om een van die hatelijke nul af te komen en dat is in ieder geval gelukt.