Home / Algemeen / De Dijk pakt met tien man volle buit in Vlissingen
Ook Robert Verschraagen speelt komend seizoen bij De Dijk

De Dijk pakt met tien man volle buit in Vlissingen

De Dijk blijft in de race om het kampioenschap in de Hoofdklasse. De ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen won op bezoek bij concurrent met 1-2. Robert Verschraagen was in de negentigste minuut met de beslissende treffer de matchwinner.

In de openingsfase kregen de topschutters van beide ploegen een goede mogelijkheid. Eerst was het namens Vlissingen Josimar Pattinama die uit de rebound van een vrije trap niet tot scoren kwam, vervolgens stuitte Dennis Kaars (De Dijk) aan de andere kant op doelman Joan van Belzen.

Het duel ging in de eerste helft op en neer. Beide keepers hielden hun ploeg in de wedstrijd. Zo moest De Dijk-keeper Stephan Veenboer reddend optreden bij pogingen van Pattinama en Raymond Wolff, terwijl Mostapha El Amrani namens De Dijk sluitpost Van Belzen op zijn weg vond.

Het bleef 0-0 bij rust, maar in het begin van de tweede helft werd de score geopend door de thuisploeg. Roycel James schoot een vrije trap van zo’n twintig meter hard in de bovenhoek achter Veenboer. Niet veel later kreeg De Dijk dé kans op de gelijkmaker. Eerst raakte El Amrani de paal en daarna schoot Kaars tegen Van Belzen aan.

De Dijk - Vlissingen

De gasten moesten na iets meer dan een uur spelen met tien man verder. Giovanny Sabajo trapte Geraldi Geerman neer en moest met een rode kaart vertrekken. Met een man minder kwam De Dijk nog wel op gelijke hoogte, nadat Tim Ruder van afstand raak schoot: 1-1.

Vlissingen wist geen profijt te halen uit de man-meersituatie. Een vrije trap van James werd prachtig door Veenboer uit de kruising getikt en Bouzambou schoot op aangeven van Pattinama voor open doel tegen de lat. Pattinama raakte in de rebound zelfs nog de paal.

En omdat De Dijk in leven bleef, kon het zelf het kunstje afmaken. In de negentigste minuut was het verdediger Robert Verschraagen die vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-2 tussen de palen schoot.

De overwinning in Vlissingen is heel belangrijk voor De Dijk in de strijd om het kampioenschap. De Amsterdammers volgen koploper Magreb ’90 op drie punten, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Dat kunnen dus nog drie spannende weken worden in de Hoofdklasse.

Send this to a friend