De Dijk sleept bij Magreb’90 overwinning weg voor poorten van de hel

De Dijk heeft zondag een uiterst belangrijke overwinning geboekt om de strijd voor de tweede periode in de zondag hoofdklasse. Op bezoek bij Magreb ’90 uit Utrecht won de ploeg van trainer Ale van der Zee met 2-3. “Er zijn maar weinig ploegen die hier winnen, dus ik ben zeer tevreden. De periodetitel mogen we nu niet meer uit handen geven,” zei Van der Zee.

De overwinning van De Dijk was verdiend, maar drie minuten voor tijd leek Magreb’90 nog op gelijke hoogte te komen. De bal ging tegen de touwen, maar de scheidsrechter had een overtreding van spits Nourdin Boukhari gezien en keurde de bal af. “De bal was niet in mijn buurt, en ik heb geen overtreding gemaakt. Echt onbegrijpelijk,” zei de ex-ajacied.

Beide ploegen gingen vol voor de winst. Er werden felle duels uitgevochten, maar tot echte kansen leidde dat in de eerste helft niet. Ched-Dadi Bilal, middenvelder van Magreb’90, kwam in het eerste half uur nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot ging net naast. Verder was Boukhari met een schot vanaf de zijkant op de vuisten van keeper Stephan Veenboer ook gevaarlijk. De Dijk had het betere van het spel, maar kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten.

Een eigen doelpunt van verdediger Rachid Moamedi in de 33ste brak de wedstrijd open. De keeper van Magreb ’90 Rick Groenhard liet een vrije trap Yannick de Wit los en Moamedi tikte de bal knullig in het eigen doel. Waarschijnlijk probeerde hij de bal naast te tikken.

In de tweede helft scoorde invaller Zakaria Amrani in de vijftigste minuut de aansluitingstreffer. Zijn van richting veranderde schot liet keeper Veenboer kansloos. Lang kon Magreb’90 niet genieten van het doelpunt, want drie minuten daarna schoof topscorer Dennis Kaars de 1-2 binnen. Een minuut daarna leek Tim Ruder de wedstrijd in het slot te gooien door een mooie voorzet van Chakib Tayeb binnen te tikken.

De wedstrijd leek beslist, maar Boukhari bracht ruim tien minuten voor tijd de spanning terug. Oog in oog met de keeper bleef hij rustig en schoof de aanvaller de bal binnen. Gesteund door de fanatieke Utrechtse aanhang ging Magreb ’90 nog voor de gelijkmaker. Die kwam er dus ook, maar de scheidsrechter besliste anders.

Ale van der Zee was blij met de belangrijke zege in de race om de periode, en ook om het kampioenschap. “Dit was echt voor de poorten van de hel. Het werd uiteindelijk nog spannend, dat was onnodig. Dennis Kaars had de 1-4 gewoon moeten maken, dan was er niets aan de hand geweest. Aan de andere kant ben ik natuurlijk enorm gezegend met zo’n spits. Vandaag speelt hij niet eens zo goed, maar hij scoort wel gewoon weer de zeer belangrijke 1-2. Hij is heel belangrijk voor ons, echt een fenomeen.”

De Dijk blijft doorstomen en passeert door de overwinning Magreb’90 op de ranglijst en staat nu derde. Magreb ’90 zag ook Quick passeren en zakt naar de vijfde plaats. De Dijk staat nu nog maar op twee punten achterstand van Chabab, maar speelde wel een wedstrijd meer.

Vanavond volgt een korte videosamenvatting met alle doelpunten. Later deze week een uitgebreide reportage met de oud-Ajacieden Nourdin Boukhari en Olaf Lindenbergh. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Verslag Sam Porskamp

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)