Foto Rob Beense: OFC De DIjk (25012015) 1-4

De Dijk in slotfase langs tien man van OFC

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk uiteindelijk met 1-4 gewonnen bij OFC in Oostzaan. Een snelle rode kaart voor OFC doelman Serafim Pirez gaf de wedstrijd al snel een andere wending. Pas in de laatste tien minuten wist De Dijk het duel naar zich toe te trekken. Vanavond een uitgebreide samenvatting van dit duel.

Drie minuten en vier seconden was de wedstrijd oud toen scheidsrechter Mourabit volkomen terecht doelman Pirez met rood van het veld moest sturen. De doelman hield Dennis Kaars vast nadat Zinhagel had verzuim de val weg te trappen. Ikedia werd door de nieuwe trainer Imdat Ilguy naar de kant gehaald zodat Rinaldo O’Niel het doel kon verdedigen.

OFC-De Dijk 25 jan 2015 hfd kl KNVB 1-4 (1-0) (1 van 12)

De te verwachten stormloop van De Dijk bleef uit. De ploeg van Ale van der Zee vergat gebruik te maken van de geboden ruimte. OFC speelde compact en gaf niets weg. De Dijk kwam voor rust niet eens tot een schot op doel. OFC was zelfs het gevaarlijkst met een man minder. Uiteindelijk was het Sergio Parris die de ploeg uit Oostzaan na twintig minuten op voorsprong zette (1-0). Dave Hertog was zelfs, vlak voor rust, nog dicht bij een tweede treffer.

OFC-De Dijk 25 jan 2015 hfd kl KNVB 1-4 (1-0) (12 van 12)

Na rust hield OFC lang stand. Met het inbrengen van El Gourari en Wiltenburg speelde De Dijk nog offensiever. De krachten bij OFC vloeiden langzaam weg. De 1-1 van Yannick de Wit (64ste minuut) leek de ommekeer. De ploeg van Ilguy gooide nog een keer alle remmen los en Marijn Sterk was dicht bij de 2-1, maar hij twijfelde tussen een voorzet en een schot waardoor een grote kans verkeken ging.

Dennis Kaars zet De Dijk in 84ste minuut eindelijk op voorsprong

Uiteindelijk brak Dennis Kaars de ban voor De Dijk. Met zijn snelheid en koelbloedigheid klopte hij O’Niel en zette De Dijk op voorsprong (1-2). Daarna was het verzet gebroken en zorgde Chakib Tayeb en Moustapha el Aamrani nog voor de 1-4 eindstand.

OFC-De Dijk 25 jan 2015 hfd kl KNVB 1-4 (1-0) (9 van 12)

Rond 20:00 uur een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. Kijk op de klassenpagina van de hoofdklasse voor alle uitslagen, de stand en het programma.