asv De Dijk

De Dijk sluit 2019 winnend af

Zaterdagmiddag ging Purmersteijn op bezoek bij De Dijk. Voor beide ploegen was de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uiterst belangrijk. De Dijk had de laatste vijf wedstrijden verloren en vooral de laatste wedstrijd die in de eindfase met 1-0 werd verloren tegen van koploper Eemdijk gaf De Dijk veel vertrouwen in een goed resultaat tegen Purmersteijn. Purmersteijn leed twee nederlagen en om de aansluiting met de middenmoot in zicht te houden moest er gewonnen worden. Trainer Martin van Ophuizen (Purmersteijn) moest ook een vijftal spelers missen wegens blessures, maar kon gelukkig weer beschikken over Lester Aarsman en Ruben Adney. Bij De Dijk ontbrak Jordan de Jong. Het werd uiteindelijk een ruime zege voor de Amsterdammers: 4-0.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B

Direct na het begin signaal van scheidsrechter Erik ter Brake nam Purmersteijn, in de stomende regen, het initiatief. Maar na een zestal minuten werd de wedstrijd gestaakt wegens onweer. Na een onderbreking van ruim tien minuten werd het spel hervat en was het vooral de thuisclub die met tomeloze inzet Purmersteijn bestreed. Ook acteerde De Dijk meer op de helft van de bezoekers. In de dertiende minuut kwam een slechte ingooi van Genairo Promes voor de voeten van Daan Pruim terecht. Pruim bedacht zich geen moment en schoot de bal hoog over de ver voor zijn doel staande Richard de Groot. De bal bal belandde met een curve in de verre kruising: 1-0. Het was een eerste helft waarin Purmersteijn nauwelijks tot een behoorlijke aanval kwam. Vele passes mislukten en ook de tweede bal was meestal voor De Dijk.

In minuut 26 was het voormalig Purmersteijn-speler Mylan Polman die na een fraaie aanval over diverse schijven in scoringspositie kwam. De spits haalde vernietigend uit en zette de 2-0 op het scorebord. Nauwelijks twee minuten later was het weer raak voor De Dijk. Een vrije trap van Feyo Glim belandde hoog in het strafschopgebied en koppend bracht Marc Baardman de stand op 3-0. Na een half uur spelen moest De Dijk-doelman Lassane Nikiema voor het eerst in actie komen op een strakke voorzet van Alex Treuren, Niekema verwerkte de bal stijlvol. Purmersteijn probeerde voor de rust nog wat terug te doen maar echte kansen leverde dit niet op en een 3-0 voorsprong voor De Dijk zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Bij Purmersteijn was de lichtgeblesseerde Mark de Loor in de kleedkamer achtergebleven en kwam de jeugdige Rowan Meijer binnen de lijnen. De lucht was wat opgeklaard maar het spel van Purmersteijn niet. Terwijl de gastheer streed dat het een lieve lust was, wist Purmersteijn weinig in te brengen. Ook topscorer Daniël Schermer van Purmersteijn werd nauwelijks aangespeeld en kwam niet in scoringspositie. Nadat de doelman van de gasten inzetten van De Dijk-aanvallers Polman en invaller Steef Borgman onschadelijk had gemaakt, was daarna Purmersteijn kansrijk. Nikiema moest een indraaiende hoekschop van Ruben Adney uit de kruising tikken. Met nog een kwartier op de klok sloeg De Dijk nogmaals toe. Een vrije trap van Glim werd door de geheel vrijstaande Viktor Banki ingekopt, 4-0. Nadat op De Dijk via Hjalmar Oomens en invaller Steef Borgman nog kansen kreeg, floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Trainer Kees Oostermeijer van De Dijk was blij met de overwinning. Ondanks de vele nederlagen bleef de stemming goed in de selectie. Hij vond dat zijn ploeg met man en macht had gestreden. De Dijk had verdiend gewonnen in een wedstrijd die het predicaat erg matig had. Bij Purmersteijn was de teleurstelling groot. Oefenmeester Van Ophuizen heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn team na de winterstop de weg omhoog zal ingaan.

Opstellingen:
De Dijk: Lassane Nikiema, Dennis Darnley, Brian Groothuesheidkamp, Hjalmar Oomens, Marc Baardman, Daan Pruim, Mylan Polman, Leon Schipper, Feyo Glim, Viktor Banki, Hussam Dowaah.
Wisselspelers: Mohamed Akhayad, Chike Okoye, Steef Borgman, Jermaine Fitz James.

Purmersteijn: Richard de Groot, Genairo Promes, Lester Aarsman, Nathan Sibilo, Alex Treuren, Mark de Loor, Rano Burger, Boy Mak, Ruben Adneij, Daniël Schermer en Wadie Daouameur.
Wisselspelers: Branco Verhoef, Rowan Meijer, Joey Mers, Calvin Valente.

Tekst: Auwel Prins
Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)