Home / Algemeen / De Dijk sluit seizoen af als tweede en kan zich gaan voorbereiden op nacompetitie

De Dijk sluit seizoen af als tweede en kan zich gaan voorbereiden op nacompetitie

Ook De Dijk kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Wilde De Dijk nog een sprankje hoop op de titel behouden, moest het zelf de uitwedstrijd bij Westlandia winnen en moest Magreb’90 punten morsen in Alkmaar tegen het reeds gedegradeerde AFC ’34. De Dijk wist zelf met 1-3 te winnen, maar doordat Magreb met 2-6 afrekende met AFC’34 sluit De Dijk het seizoen als tweede af.

In die lastige uitwedstrijd miste De Dijk maar liefst vijf basisspelers door schorsingen en blessures. Aan de selectie werden twee jeugdige talenten uit de A1 en B1 toegevoegd, terwijl ook de langdurig geblesseerde Terry Boné weer zijn opwachting mocht maken.

Duel om de bal

In de 1e helft domineerde De Dijk, dat twee keer de lat en de paal raakte, alvorens na een kwartier de score te openen via topscoorder Dennis Kaars. In de tweede helft kwam Westlandia langszij via een penalty na een zeer ongelukkige en daardoor betwistbare handsbal. Nadat Kaars zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette, wist Tim Ruder in de slotfase de score tot 1-3 te vergroten. De berichten uit Alkmaar waren toen al lang bekend en waar min of meer rekening mee was gehouden, werd definitief: De Dijk kan de topklasse slechts bereiken via de nacompetitie.

De Dijk startte van meet af aan met een offensief dat in de 3e minuut al bekroond had kunnen worden met de openingstreffer toen Mostapha El Aamrani vanaf rechts Nabil El Gourari op maat bediende. De uitblinker in deze wedstrijd zag zijn inzet door de lat gekeerd. Nadat Westlandia even later zijn eerste kans kreeg, stond in de 10e minuut de lat een treffer van El Gourari in de weg uit een voorzet van de opgekomen gelegenheidsrechtsback Moaad El Aakel. De verdiende voorsprong kwam er na een kwartier spelen alsnog. Uit een voorzet van Tim Ruder scoorde Dennis Kaars zijn twintigste goal voor De Dijk. Op slag van rust zag El Aamrani zijn doelpoging over gaan na opnieuw goed voorbereidend werk van El Gourari.

De Dijk twijfelt aan beslissing

In de tweede helft liet De Dijk zich aanvankelijk terugdringen door Westlandia, dat in de 56e minuut langszij kwam via een penalty. Alje Wiltenburg kreeg een inzet wel heel ongelukkig tegen zijn hand. Scheidsrechter Kroesen wees desondanks naar de stip, maar hield gelukkig de kaart op zak. Steven Olsthoorn schoot vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen (1-1). Hierna probeerden beide ploegen de volle winst te pakken, waarbij De Dijk geen risico’s meer wilde nemen met het oog op de nacompetitie. Kort na elkaar werden routiniers El Aakel en El Aamrani gewisseld voor Terry Boné en Youssef El Abdelhadi. De Dijk kwam in de 69e minuut op voorsprong toen Dennis Kaars een vrije schop van Nabil El Gourari binnen kopte (1-2).

Ook Westlandia wisselde, waarna beide ploegen nog kansen kregen. Westlandia zag in de 74e minuut een schot van Hamza el Yddri op de lat eindigen en Veenboer moest nog een belangrijke safe verrichten om de voorsprong te behouden. Nadat de jeugdige invaller Dani Braspenning uit de B1 van De Dijk nog een mooie kans op de derde treffer onbenut liet, was het Tim Ruder die vlak voor het eindsignaal voor de verdiende 1-3 zege zorgde.

Verdedigende actie De Dijk

Volgende week gaat De Dijk op bezoek bij Quick in de 1e ronde van de nacompetitie om een plaats in de topklasse.

Verslag: Jan van der Pol

Foto’s: Rob Beense

Send this to a friend