Home / Algemeen / De Dijk speelt zondag met shirts ‘Nee tegen racisme’

De Dijk speelt zondag met shirts ‘Nee tegen racisme’

De aanklager betaald voetbal van KNVB is een vooronderzoek gestart naar de oerwoudgeluiden tijdens de bekerwedstrijd tussen De Dijk en Fortuna Sittard (4-7) vorige week woensdag. Om duidelijk te maken dat de Hoofdklasser tegen racisme is, speelt het eerste elftal zondag tegen De Zouaven in shirts met daarop de tekst: Nee tegen racisme.

Dit maakte voorzitter Ton Langelaar woensdag bekend. “Wij zijn helemaal geen club met racisme, we zijn juist een goede club. Om dat te tonen, zal het eerste elftal zondag in de speciale shirts met de tekst ‘Nee tegen racisme’ op de borst spelen. Daarnaast zijn we nog altijd bezig met een onderzoek binnen de club naar de geluiden vanaf de tribune.”

De aanklager betaald voetbal heeft de Hoofdklasser schriftelijke vragen gesteld om te toetsen of de vereniging er voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd alles aan gedaan heeft om te zorgen voor een veilige en goede wedstrijdorganisatie. De Dijk heeft tot woensdag 8 oktober de tijd om hierop te reageren bij de KNVB.

Gisteren (dinsdag) is er vergaderd over de gang van zaken. Langelaar: “Al vanaf zondag zijn we met ons eigen onderzoek bezig. Het vooronderzoek van de KNVB is daar nu bijgekomen. Momenteel interviewen we betrokkenen die tijdens de wedstrijd op de tribune zaten. Maandag of uiterlijk dinsdag hopen we een rapport hiervan in te dienen bij de KNVB.”

De Dijk werkt momenteel samen met de commissie Respect & Sportiviteit in dit onderzoek. Langelaar: “De vragen van de KNVB passen in ons eigen onderzoek, dus die kunnen we met elkaar combineren. Ik hoop dat de desbetreffende namen bekend worden en dat ze hun fouten erkennen. Daarna kunnen we als club maatregelen treffen.”

Foto boven: Rob Beense