De Dijk stelt Kelly Giessen aan als nieuwe hoofdtrainer

De Dijk heeft Kelly Giessen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2023/2024. De 41-jarige trainer/coach uit Haarlem heeft voor één seizoen getekend in Amsterdam-Noord.

“Het doet me veel plezier dat ik nu de kans krijg op het hoofdtrainerschap”, aldus Giessen. “De afgelopen jaren heb ik consequent en stapsgewijs geïnvesteerd in mijn ontwikkeling, onder andere door UEFA C en B te halen. Daarnaast volgde ik de Master in Coaching en momenteel ben ik hard aan het werk om mijn UEFA A af te ronden en binnen te halen. Het is al met al erg druk, kost ook veel tijd.”

“Ik heb bij diverse clubs ervaring opgedaan”, vervolgt Giessen. “Als speler heb ik acht jaar lang op het hoogste niveau gevoetbald bij Nieuwenhoorn en Excelsior Maassluis. Die ervaringen nam ik ook mee naar de Koninklijke HFC. Ik ben tien jaar geleden verhuisd naar Haarlem en na twee jaar gestart als jeugdtrainer bij de jeugdopleiding van HFC, waar ik de O12 tot en met O15 heb gecoacht. De afgelopen seizoenen train en coach ik de zaterdag 1. Wekelijks hebben wij een grote groep van spelers die we verdelen onder de zaterdag 1 en de O21. We leiden gezamenlijk op voor zondag 1, maar we willen natuurlijk ook presteren.”

“Ik ken De Dijk als vereniging, hun historie is mij bekend. Via een oud-speler kwam ik in contact en heb meerdere gesprekken gevoerd. Het klikte perfect. Natuurlijk, na acht jaar HFC ken ik daar alle ins-en outs wel. Dat zal bij De Dijk nog niet zo zijn. De situatie is momenteel zo dat het een grote uitdaging wordt om in de zaterdag vierde divisie te handhaven. Toch zou het mooi zijn als het gaat lukken. Maar, de zaterdag eerste klasse is ook een goed niveau als het onverhoopt niet lukt. Dat zal zeker een uitdaging worden in de Amsterdamse omgeving met veel publiek.”

“Het gezamenlijk doel is om zoveel mogelijk eigen jeugd in het eerste te krijgen. Dat traject moet ingezet worden. Met veel herkenbare jongens. Uiteindelijk gaat het ook om prestatie. Het doel vanuit de vereniging is niet gesteld om direct weer terug te komen, mocht degradatie onomkeerbaar worden, maar op redelijke termijn dan wel weer terug te keren naar divisie niveau.” Giessen tot slot: “Ik kijk in elk geval enorm uit naar het nieuwe hoofdstuk dat De Dijk heet en dat ik voor het eerst zelf aan ‘alle touwtjes mag trekken’, maar mezelf ook verder kan ontwikkelen als trainer/coach, want ik streef het hoogste na.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)