De Dijk ten koste van HHC Hardenberg naar laatste 32 KNVB Beker

Naast Swift heeft ook De Dijk zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB beker, al was het wel iets minder spectaculair. Door de 2-1 zege op HHC Hardenberg bereikte De Dijk voor het eerst in haar historie de tweede ronde van de KNVB beker. Donderdagavond weet het wie de volgende tegenstander is.

“Ik hoop op een thuiswedstrijd tegen een aansprekende tegenstander”, zei trainer Jochem Twisker na afloop van de meer dan verdiende zege op de competitiegenoot. “Op een fase van tien minuten na hebben we de wedstrijd in handen gehad. Alleen tussen de twintigste en dertigste minuut waren we even de draad kwijt.”

In de fase dat het allemaal wat minder liep wist HHC direct te profiteren door een doelpunt van Tiemen van Hezel. “Die goal komt vanuit een ingooi. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Van de laatste zes tegendoelpunten hebben we er vier tegen gekregen uit dode spelmomenten. Dat is echt iets waar we alerter op moeten zijn.”

Na de 1-0 achterstand zette De Dijk er nog een tandje bij. Harry Zwarthoed schoot vlak voor rust via de vingertoppen van Danis nog net over, maar na rust was het wel al snel raak. Zes minuten na de hervatting maakte El Gourari de verdiende 1-1. “We bleven daarna constant druk zetten. Zij kregen ook wel kansen, maar Jeroen Verhoeven voorkwam met een goede redding een nieuwe achterstand.”

Twintig minuten voor tijd bezorgde Loukili, na een sprint met bal van zo’n veertig meter, de bal op een presenteerblaadje bij Zwarthoed die simpel de 2-1 kon maken. Na eerdere uitschakelingen in de eerste ronde tegen Fortuna Sittard en Vitesse heeft De Dijk nu voor het eerst de tweede ronde bereik. Twisker: “Het verschil met de Jupiler League wordt steeds kleiner en er zitten ook nog veel amateurclubs in. We gaan het zien donderdag wie er als tegenstander uit de bus komt. We gaan deze wedstrijd weer grondig analyseren en proberen ons weer te verbeteren, maar het is mooi voor de club dat we een ronde verder zijn.”

Foto: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)