De Dijk toont spierballen door punt te pakken tegen Quick Boys

De Dijk laat steeds meer zien ondanks de stand op de ranglijst wel degelijk iets te zoeken te hebben in de Derde Divisie zaterdag. Gedeeld koploper Quick Boys werd op een 2-2 gelijkspel gehouden, nadat de ploeg van Kees Oostermeijer eerst een 0-2 achterstand moest wegpoetsen.

Elan, dat was het sleutelwoord dat Oostermeijer na afloop meerdere keren noemde. Het enthousiasme om je doel te bereiken. De Dijk straalde het negentig minuten uit. Vol vertrouwen waren de Amsterdammers, nadat vorige week bij ASWH (1-4) de eerste zege werd behaald. Knokken tot de laatste minuut, met alles wat ze in zich hebben. Zelfs in blessuretijd gooiden spelers hun lichaam nog voor Katwijkse schoten.

De laatste vijftien minuten van de wedstrijd was vooral overleven geblazen. In de 75 minuten daarvoor liet De Dijk bij vlagen zich voetballend prima mee te kunnen met Quick Boys. “Dat is genieten voor die gasten, elke week weer”, glunderde Oostermeijer. Na een halfuur keek de thuisploeg wel tegen een 0-2 achterstand aan. Twee oude bekenden van De Dijk velden de Amsterdammers. Eerst knalde Dennis Kaars na een ingestudeerde korte corner raak, even later liep Raymond Baten een hoekschop van diezelfde Kaars binnen.

Toch gaf De Dijk zich nog niet gewonnen. De laagvlieger moest dit seizoen vaker terugkomen van een achterstand en toonde aan hiervan te hebben geleerd. Vijf minuten voor rust kopte Clyde Olf uit een vrije trap van Jawhar Ahannach de aansluitingstreffer binnen. Vrij snel daarna ontsnapte Quick Boys twee keer aan een gelijkmaker omdat Randill Verweij over kopte en Kubilay Koylu na goed voorbereidend werk van Mick Christophersen (vorige week het goudhaantje met een hattrick) vergat de trekker over te halen.

Terwijl sommige toeschouwers voor en tijdens de eerste helft dachten dat de Amsterdammers een speelbal zouden worden van Quick Boys, zoals het eerder dit seizoen was tegen DVS’33 (6-0), bood De Dijk prima weerstand. Tien minuten na de theepauze kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte, en dat was niet eens onverdiend. Koylu legde de bal vanaf de achterlijn terug op Christophersen, die zich van zijn directe tegenstander ontdeed en keurig raak schoot: 2-2.

Bij Quick Boys begon de wanhoop lichtelijk toe te slaan; angst om aan de Schellingwouderdijk duur puntverlies te lijden. Het lukte de Katwijkers niet om De Dijk op de knieën te krijgen. Een kopbal van Bert Steltenpool ging rakelings over en verdediger Kelvin Maynard schoot vanuit de draai keihard naast. Bovendien werd een late treffer van Raymond Baten afgekeurd wegens een handsbal. Tijdens alle andere aanvallen hield de defensie van De Dijk, met de jonge doelman Kay Hilverink (A-junior) als uitblinker, goed stand.

Oostermeijer leefde in de slotfase met zijn spelers mee, net als de bankzitters. “Dan wil je de bal er zelf ook uittrappen”, zei hij. “Op de bank zie je ook de beleving. Wij zijn allemaal één. Dat is mooi om mee te maken. We weten wat we kunnen, met wat voor elan we kunnen voetballen. Dat hebben we laten zien. De jongens genieten ervan. Ze laten elke week zien dat ze op dit niveau best een potje mee kunnen blazen.”

Volgende week gaan de Amsterdammers, die ondanks het gelijkspel voorlaatste blijven staan, op bezoek bij koploper Noordwijk. Van druk is geen enkele sprake in Amsterdam-Noord, ook niet wanneer het over mogelijke degradatiestress gaat. De Dijk heeft niets te verliezen, klinkt het duidelijk. “Die druk kennen wij niet. Dat glijdt van ons af als water van een eend. Schrijf dat maar op. Het is allemaal prima wat ze willen, doen en schrijven. We gaan er elke keer voor en we zien wel hoe ver we komen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.