De Dijk uitgeschakeld in de beker door IJsselmeervogels

Zondag hoofdklasser De Dijk heeft in tegen Topklasser IJsselmeervogels niet voor een stunt kunnen zorgen. In de kwartfinale won de club uit Spakenburg met 2-1 door een eigen doelpunt van Fouad Benfeqira nadat Chakib Tayeb de Amsterdammers op voorsprong had gezet.

Later vandaag een samenvatting en reacties van deze wedstrijd die in de eerste helft geen doelpunten opleverde.   Aanvoerder Olaf Lindenbergh kreeg tien minuten voor rust de grootste kan maar doelman Gino Mommers, met assistentie van zijn verdedigers, voorkwam op de doellijn een treffer. Met aanvallen over en weer, zonder dat er verder echt grote kansen waren, leverde in het eerste bedrijf geen treffers op.

Na rust zorgde Chakib Tayeb al na zeven minuten voor de Amsterdamse voorsprong.  Na een pass van Xavier Amanda, speelde hij Mike van de Laar uit en klote hij Mommers.  Tot dertien minuten voor tijd behield De Dijk die voorsprong.  Een vrije trap van Nick Kuipers werd door Bennie van Noord ingekopt.  Twee minuten later viel ook de 2-1. Een voorzet Bryan Burghout werd door Benfeqira achter doelman Van Emmerik gegleden. De Dijk was daarna niet meer bij machte op de gelijkmaker te forceren.