De Dijk vergeet aansluiting met kopgroep te maken

Hoofdklasser De Dijk heeft twee duren punten verspeeld. Tegen De Zouaven werd het 1-1. De oude ploeg van trainer Juan Fernandez Coto maakte een minuut voor de tijd de gelijkmaker nadat Tim Ruder in de eerste helft de Amsterdammers op voorsprong had gezet.

Coto: “ De tweede helft zijn we veel te veel achteruit gaan lopen waardoor we het ons zelf onnodig moeilijk maken. Dan roep je het een beetje over je zelf af. Al sis het natuurlijk erg zuur dat ze een minuut  voor tijd scoren. Waarom we achteruit gaan lopen? Dat is voetbaleigen denk ik.  JE wilt automatisch die voorsprong verdedigen en de zeg veilig stellen maar vaak gaat het dan andersom en dat was vandaag bij ons ook het geval.”

Tayeb

De Dijk had goede zaken kunnen doen. Bij winst hadden de Amsterdammers geklommen naar de derde plek op de ranglijst en met twee wedstrijden tegen de concurrenten voor de boeg had het nog wel eens heel raar kunnen lopen. Coto: “ Quick speelt gelijk, EDO verliest en wij hadden  Zouaven verslagen. Het is allemaal achteraf maar het had een mooi weekend kunnen zijn.”

Ruder slide

Na vier minuten kreeg Tim Ruder de eerste kans van de wedstrijd maar de topscorer faalde. Zouaven was via Boekweit gevaarlijk maar ook die actie leverde geen treffer op. Toen Olaf Lindenbergh, na ene kwartier spelen, een vrije trap bij Ruder neerlegde en de spits scoorde leek de 1-0 ene feit maar de scheidsrechter constateerde echter buitenspel. Coto: “vanaf mijn positie kan ik daar niet over oordelen maar de spelers zeiden me dat het zeker niet zo was. Ook Ruder gaf na afloop aan dat hij vanachter de man vandaan kwam.”

Foto Rob Beense: Tim Ruder kopt de 1-0 binnen
Foto Rob Beense: Tim Ruder kopt de 1-0 binnen

Toch ging De Dijk met een voorsprong de rust in. Een snelle uitbraak leverde de Amsterdammers een corner op. Waar de defensie van De Zouaven niet stond op te letten profiteerde Ruder (1-0).

Lindenbergh

Na rust daalde  het niveau van beide teams naar een niet al te best niveau. De Dijk liep dus achteruit. Beiden teams kregen wel wat mogelijkheden maar omdat echt kansen te noemen gaat wat te ver.  In de 89ste minuut was het Boekweit die van buiten de zestienmeter doelman Michel van Kampen wist te verrassen (1-1).

1-1 Zouaven

Coto: “Er is nog niets verloren. Alle topploegen spelen nog tegen elkaar. Er kan nog val alles gebeuren. Eerst volgende week maar eens de beker tegen de koploper uit onze afdeling Koninklijke HFC. Wij willen graag de halve finale halen zodat we volgend seizoen mee kunnen doen aan de grote  KNVB beker.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse.

Foto’s Rob Beense 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)