De Dijk verkoopt zijn huid duur, maar verliest wel

In de laatste editie van Goes – De Dijk werd het 3-0 voor de Zeeuwen. Ook zaterdagmiddag moest de club uit Schellingwoude op eigen sportpark zijn meerdere erkennen in de gasten uit het verre Goes, maar werd de schade enigzins beperkt gehouden. Na een zakelijke eerste helft leek De Dijk op weg naar misschien wel een punt, een ruststand van 0-0. Na de rustpauze moest De Dijk toch weer buigen. Het werd uiteindelijk – opnieuw – 0-3.

Na een reis voor Goes van ruim honderdtachtig kilometer en ruim twee uur in de bus kwam het duel tussen subtopper Goes en De Dijk maar moeizaam op gang. Het team van interim coach Regillio Simons wacht nog altijd op de eerste punten in 2023 en kon voor rust weinig potten breken. Zowel Goes als De Dijk weten niet echt kansen te creëren. Pas tegen het einde van de eerste helft liet De Dijk zich even brutaal zien, maar was de poging een prooi voor doelman Matthew Lentink. Ook De Dijk doelman Clé Vos de mooij hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, ondanks een veldoverwicht voor de gasten. Dat veranderde plots kort voor rust toen even alle hens aan dek moesten met een schot en een rebound.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Goes – onder leiding van trainer-coach Dennis de Nooijer – ging op jacht naar de voorsprong, terwijl De Dijk er op spaarzame momenten uit wist te komen. Francis Kwabe Manengela zette al vroeg in het tweede bedrijf Goes op het scorebord (0-1) en doelman Vos de Mooij wist Goes in de kaart te spelen door niet adequaat te handelen. Met een ongelukkige actie bood hij Erwin Franse de mogelijkheid 0-2 aan te tekenen. Uiteindelijk kon Goes naar een vrij ruime 0-3-overwining uitlopen; Claude de Smit schatte een inworp goed in en sloeg genadeloos toe.

Met nog twaalf duels voor de boeg en zeventien punten achterstand op de nummer vijftien Jodan Boys blijft er weinig over voor de piepjonge ploeg dan ervaring op te doen en hopen op één puntje of misschien wel een keer een heuse overwinning dit seizoen. Dat zou op zich al een puike prestatie zijn.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie A