De Dijk (zondag) Jawhar Ahannach

De Dijk verliest 0-1 van DUNO

De afgelopen dagen was zaterdag hoofdklasser DUNO uit Doorwerth op trainingskamp in Amsterdam. Vrijdag werd er getraind op het complex van Arsenal, zaterdag werd er tegen De Dijk een oefenwedstrijd gespeeld. De bezoekers uit Gelderland versloegen De Dijk, het werd 0-1.

Op Sportpark Schellingwoude scheen de zon, gedurende de wedstrijd was er geen regen te bekennen. Bij De Dijk stond de nieuwe hoofdtrainer André Teuling natuurlijk langs de lijn. Ten opzichte van vorig seizoen moest hij meerdere nieuwe spelers in passen. Zo waren Viktor Banki en Mylan Polman afwezig, terwijl Marc Baardman (gestopt), Hussam Dowaah (Jong Telstar) en Feyo Glim (Ter Leede) er ook niet meer bij zijn.

De eerste kans was voor De Dijk, na een combinatie ging het schot over het Gelderse doel. Halverwege de eerste helft was het bijna raak voor De Dijk. Vanaf de rechterkant schoot Brian Groothuesheidskamp een vrije trap op de lat. Het team gooide steeds meer de schroom van het af. De Amsterdammers gingen gemakkelijker de vrije man vinden. Dit zorgde voor een paar dreigende momenten voor het doel van de bezoekers. DUNO voetbalde ook goed mee, dit resulteerde ook in kansen. Na zo’n 35 minuten spelen kreeg de ploeg van trainer Anoush Dastgir (tevens bondscoach Afghanistan) een grote mogelijkheid. Een fout van De Dijk ging eraan vooraf, maar keeper Blairri Schermer kon de bal nog net wegtikken. Vervolgens gooide meerdere verdedigers zich voor schoten. Een paar minuten voor rust kwam DUNO op oorsprong. Een lage voorzet vanaf de rechterkant kon gemakkelijk worden ingetikt door Cedric Badjeck.

Het eerste kwartier na rust kwam DUNO goed uit de verf. De bezoekers uit Doorweerth waren meerdere malen dreigend. Met een uur op de klok, kreeg DUNO een penalty na een sliding in het strafschopgebied. Keeper Schermer dook naar de juiste hoek en kon met zijn hand de inzet van Roy Talsma keren. De tweede helft was bij de Amsterdammers rommeliger, niet gek gezien de meerdere wissels. In het tweede bedrijf wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Daardoor heeft DUNO gewonnen en sluit de hoofdklasser de voorbereiding af.

Aankomend weekend oefent De Dijk tegen Purmersteijn. Op zaterdag 5 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De Dijk ontvangt dan AZSV uit Aalten.