De Dijk verliest in eigen huis van EDO

Ondanks het figuurlijke thuisvoordeel is De Dijk er in de zondag hoofdklasse niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. In een voor de Amsterdammers teleurstellend verlopen wedstrijd werd met 0-2 verloren van EDO.

De eindstand stond na de eerste 45 minuten al op het scorebord. EDO-aanvaller Bob Kemper wist in de derde en vijfendertigste minuut de keeper van de thuisploeg te passeren. Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk, zag zijn ploeg nonchalant optreden bij beide tegentreffers. “Bij beide doelpunten lag onze verdediging compleet open. Doordat de backs van EDO onze vleugelspelers goed wisten te neutraliseren, konden we voorin helaas niets meer rechtzetten. Eigenlijk hebben we geen moment echt in de wedstrijd gezeten”, concludeert de kritische en teleurgestelde Langelaar.

DSC_8212

Na rust bracht De Dijk iets meer tempo in het spel, maar verder dan een paar speldenprikjes kwamen beide ploegen niet.  Ook invaller Fouad Benfeqira kon ondanks zijn lengte geen potten breken voor het doel van de tegenstander.
In de slotfase van het duel ontving Moaad Elaakel van De Dijk nog een rode kaart. De recent ingebrachte speler ging binnen een minuut twee keer verhaal halen bij de scheidsrechter, die beide gesprekken met een gele kaart voor de speler afsloot.

Door de nederlaag blijft De Dijk deel uitmaken van de grote middenmoot die de Hoofdklasse rijk is.

DSC_8315
Volgende week reizen de Amsterdammers af naar het laag geklasseerde Goes, waar alleen een overwinning goed genoeg is om zonder degradatie-zorgen de winterstop in te gaan.

Kijk voor alle uitslagen op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.