De Dijk verliest van ACV door hattrick Matthijs Hardijk

Afgelopen weekend verloor De Dijk in de slotfase van Swift. De derby werd door een kopbal van Fidel Yilmaz beslist in het voordeel van Swift. Zaterdag nam De Dijk het in eigen huis tegen ACV uit Assen. In de rust leidde de Amsterdammers nog met 1-0, na negentig minuten ging ACV er toch met de punten vandoor. Matthijs Hardijk maakte drie treffers, waardoor de uitslag 1-3 werd.

Gedurende het eerste half uur waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen enkele kleine mogelijkheden. De Dijk kwam wel op voorsprong. Feyo Glim schoot in minuut 32 van afstand de openingstreffer binnen. Door de voorsprong ging De Dijk beter spelen, maar de kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 stand.

Na rust ging De Dijk op dezelfde voet door. De ploeg van trainer Kees Oostermeijer kreeg twee grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Zo werd er door een verdediger uit Assen een bal van de lijn gehaald, een kopbal van Viktor Bánki verdween net naast het doel. Met een uur spelen kreeg ACV meer grip op de wedstrijd. Uit de omschakeling wist Hardijk de gelijkmaker te scoren. Hardijk schoot zijn ploeg ook naar een 1-2 voorsprong, nadat er net iets meer dan 70 minuten waren gespeeld. In het slot van de wedstrijd scoorde Hardijk zijn derde van de middag: 1-3.

Omdat ook DETO en Buitenpost hun duel verloren, staan die twee ploegen samen met De Dijk onderaan. Volgende week staat voor De Dijk het bekerduel met Hees op het programma. De week erna gaat De Dijk op bezoek bij Genemuiden.