De Dijk verliest van EDO, maar heeft alles in eigen hand

Voor de tweede keer op rij heeft zondag hoofdklasser De Dijk een nederlaag geleden en eveneens voor de tweede keer is het er eentje zonder gevolgen. De 2-1 nederlaag tegen EDO blijft voorlopig dus zonder gevolgen.

De Amsterdammers behouden hun voorsprong van twee punten op de ploeg uit Grootebroek. De Zouaven verloor vandaag met 4-1 van Westlandia. De Dijk strijdt samen met Zouaven om de laatste plaats in de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse.

fotos rob beense

Tegen EDO kwamen de Amsterdammers op ene 2-0 achterstand in de eerste helft. Twee persoonlijke fouten waren daar de oorzaak van. Eerst ging doelman Michel van Kampen in de fout en bij de tweede goal was het Said Bentohami die de mist in ging.

Na rust was De Dijk heer en meester en werden er twee zuivere doelpunten (iets dat beaamd werd door de aanhang van EDO) afgekeurd. Tot twee keer toen werd Fouad Benfeqira terug gefloten.. Diezelfde Benfeqira kopte niet veel later ook nog op de lat. Invaller Yucel Gundogdu zorgde uiteindelijk voor de aansluitingstreffer (2-1).

Schermafbeelding 2014-05-05 om 10.02.38

Ondanks de enorme druk van de Amsterdammers viel de verdiende gelijkmaker niet. Daardoor blijft het tot de laatste dag van de competitie spannend of De Dijk de nacompetitie zal halen. Die kans is echter wel groot aangezien een gelijkspel voldoende lijkt. Tenzij concurrent De Zouaven met meer dan vijf goals verschil weet te winnen van kampioenskandidaat EDO.

Volgende week speelt De Dijk thuis tegen Goes dat nog vecht tegen degradatie. De Zouaven dat twee punten achter staat op de Amsterdammers speelt thuis tegen EDO dat nog kampioen kan worden.