Home / Algemeen / De Dijk verslaat HFC en gaat ook naar laatste zestien

De Dijk verslaat HFC en gaat ook naar laatste zestien

De Dijk heeft zich dankzij een 2-0 op Koninklijke HFC zege geplaatst voor de achtste finale van de districtsbeker. De ploeg van Juan Fernandez Coto versloeg de koploper van de hoofdklasse dankzij doelpunten van El Aamrani en Lindenbergh.

Over twee weken treffen beide teams elkaar weer in Amsterdam maar dan in competitie verband. Coto: “ Dat zal een hele andere wedstrijd worden. Nu hadden we allebei toch wat wijzigingen aangebracht. In mijn  geval ook gedwongen door blessures en schorsingen.”

Foto Rob Beense: Mostapha EL Aamrani zorgde voor de openingstreffer
Foto Rob Beense: Mostapha EL Aamrani zorgde voor de openingstreffer

Alje Wiltenburg en Tim Ruder bleven geblesseerd aan de kant en Moad El Aakel en Said Bentohami waren geschorst. Daarnaast mocht Raymond van Emmerik het doel verdedigen in plaats van Michel van Kampen. Tweede elftalspeler Fouad Karami, briertje van Excelsior speler Khalid Karami, debuteerde zeer verdienstelijk als linksback.

Coto: “ Ik kon zo toch wat jongens testen. Ook al was het soms noodgedwongen. De laatste vijf minuten heb ik nog een jongen uit de B-Junioren ingezet. Bij HFC waren er ook wel drie of vier basisspelers die om diverse redenen niet speelden. Dus over twee weken wordt het zeker een andere wedstrijd.”

dijk hfc

Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld met een zachte bovenlaag was het lastig voetballen. Na een gelijkwaardige eerste helft gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in. Een kwartier na rust schoot Mostapha El Aamrani vanaf de zestienmeter binnen in de verre hoek. Koninklijke HFC kwam tien minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker. Tot twee keer toe ontsnapte De Dijk. Olaf Lindenbergh zorgde voor de beslissende 2-0. Hij zette de aanval zelf op, kaatste op de zestienmeter en ronde het vervolgens uitstekend af.

Foto Rob Beense: Olaf Lindenbergh schoot De Dijk naar de volgende ronde
Foto Rob Beense: Olaf Lindenbergh schoot De Dijk naar de volgende ronde

In de volgende ronde speelt De Dijk uit tegen het tweede elftal van Spakenburg.  Coto: “ De weg naar de kwartfinale lijkt open te liggen maar het is weer een wedstrijd op zich. We hebben dit echt niet zo maar gewonnen. We moeten er niet te makkelijk over denken.” Bij winst zou in de kwartfinale Ijsselmeervogels de tegenstander kunnen zijn.

Foto’s Rob Beense

Send this to a friend