De Dijk verslaat koploper HFC en doet weer mee

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk goede zaken gedaan door koploper Koninklijke HFC met 3-1 te verslaan. DE strijd om de derde periode is dus goed begonnen voor de ploeg uit Noord. Twee fouten van HFC zorgden voor een 2-0 voorsprong bij rust. “Het mag ook een keer meezitten”, zei trainer Coto na afloop.

Twee weken geleden schakelde De Dijk HFC ook al uit in het bekertoernooi. Coto: “Maar dit was een andere wedstrijd. In de beker waren we echt een stuk beter dan vandaag. Nu was het meer gelijkwaardiger . Weer een wedstrijd met veel strijd op een slecht veld. ”

Foto Rob Beense: Carlos Opuku zorgde met een eigen doelpunt voor de 1-0

Bij rust stond het 2-0 en de doelpunten waren vooral tot stand gekomen dankzij HFC. Bij de eerste treffer, na een kwartier spelen, gaf Mostapha El Amraani voor vanaf rechts. Een communicatie fout tussen doelman Van der Werff en Aanvoerder Carlos Opuku zorgde er voor dat laatst genoemde de bal in eigen doel schoot (1-0). Doelman Michel van Kampen zorgde er voor dat HFC niet echt gevaarlijk kon worden. Xavier Amanda was dicht bij de tweede treffer. Na en steekbal stond hij oog in oog met Van der Werff maar waar hij de bal keurig langs de doelman schoof zag hij tot zijn eigen afgrijzen de bal op de paal belanden.

Die tweede treffer viel toch. En weer was er hulp van HFC bij  nodig.  Van der Werff kreeg een terugspeelbal niet goed onder controle. Tot drie keer toe kreeg hij debat niet onder controle. El Amraani jaagde goed door, ontfutselde de bal en kon simpel de 2-0 maken. Bekijk de fotoserie maar in drie delen om een beetje een beeld te krijgen van de treffer.

2-0 deel 1

2-0 deel 2

2-0 deel 3

Na rust was het vooral aan Van Kampen te danken dat de marge bij twee goals  bleef. De doelman reageerde tot twee keer toe attent op een afstandsschot.  Op een vrije trap van Donny Verdam was hij echter kansloos. Dat gebeurde zo’n tien minuten voor tijd. Waar HFC alle risico nam kreeg De Dijk genoeg ruimte om het duel eindelijk te beslissen. Vijf minuten voor tijd deed Chakib Tayeb dat dan ook door de 3-1 te maken.

Coto

Kijk voor de gevolgen op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse. Zaterdag speelt De Dijk in de achtste finale van de beuker tegen het tweede team van Spakenburg. Het duel begint om 16:00 uur.