Home / Algemeen / De Dijk verslaat Swift en bekert verder
Foto Rob Beense: Said Bentohami zorgt vanaf elf meter voor de 2-0

De Dijk verslaat Swift en bekert verder

De Dijk heeft zaterdagmiddag eersteklasser Swift verslagen. Nadat de thuisclub op voorsprong kwam probeerde Swift druk naar voren te zetten en kregen zij ook een paar  kansen. Doordat de bezoekers deze niet wisten te benutten en De Dijk in de laatste minuut een strafschop kreeg won het elftal van Juan Fernandez Coto met 2-0.

Beide elftallen stonden in het nog prille seizoen al twee keer eerder tegenover elkaar. In de voorbereiding van het seizoen won De Dijk van Swift in de finale van Het Kampioenschap van Amsterdam. Een maand later troffen beide elftallen elkaar in de poulefase van de beker, deze editie werd met 2-3 door het elftal van Kees Oostermeijer gewonnen.

1

Het eerste opwindende moment vond deze middag in de achtste minuut plaats. Na slordig balverlies van De Dijk schoot Tobias Kuijvenhoven vanaf 40 meter op doel. Met een uiterste krachtinspanning wist De Dijk keeper Raymon van Emmerik de openingstreffer te voorkomen. In de zestiende minuut moest  Bogdan Constantin voor het eerst in actie komen. Een hard schot van Ivo de Heus werd door de doelman goed naar de zijkant gebokst.

In de dertigste minuut viel de openingstreffer. Na een corner pikte Yucel Gundogdu de bal op en speelde hij Chakib Tayeb in. De linksbuiten gaf Fouad Benfeqira een niet te missen kop kans. Na de 1-0 was Swift even de weg kwijt. De Dijk overliep de gasten en kwam er twee keer gevaarlijk door via de linkerkant. Swift overleefde deze hachelijke momenten echter en dus werd er met een 1-0 tussenstand gerust.

2

Swift kwam sterk uit de kleedkamer en deelde een aantal speldenprikjes uit, de eerste grote mogelijkheid was echter voor De Dijk. Frenk Teuling kopte over na een goede voorzet van Tayeb. Swift kwam twintig minuten voor tijd bijna aan haar gelijkmaker. Tim Steij en Kuijvenhoven kregen vlak achter elkaar goede kansen maar konden niet scoren. Swift ging meer risico’s nemen om alsnog een strafschoppenreeks af te dwingen, zo werd verdediger Cana Cisse in de aanval geposteerd. Dit leidde echter niet tot kansen in de slotfase. In de laatste minuut viel de beslissing nadat Hasse Bosboom hands in de zestien maakte en scheidsrechter Benjamin Selier de bal op de stip legde. Said Bentohami schoot de strafschop hard binnen en zorgde zo voor de definitieve beslissing en 2-0 einduitslag.

Foto Rob Beense: Said Bentohami  zorgt vanaf elf meter voor de 2-0
Foto Rob Beense: Said Bentohami zorgt vanaf elf meter voor de 2-0

Verslag Siem Kannekens
Foto’s Rob Beense