De Dijk verslikt zich in tweedeklasser Velsen

De Dijk heeft in het bekertoernooi een pijnlijke nederlaag geleden tegen tweedeklasser Velsen. Op Sportpark Schellingwoude had de zondag Hoofdklasser de meeste kansen, maar was het Velsen-spits Patrick Castricum die zich met twee doelpunten tot matchwinnaar kroonde.

De teleurstelling was na afloop van de wedstrijd duidelijk van de gezichten af te lezen. Ondanks een dozijn aan kansen verslikte De Dijk zich in Velsen. “Het was gewoon onderschatting. We hebben zoveel kansen gehad en als je die niet maakt weet je dat hij aan de andere kant valt”, aldus doelman Michel van Kampen na afloop van het duel.

DeDijkVelsen1

Er viel in de eerste minuten van het bekerduel weinig te genieten. De bezoekers uit Velsen toonde weinig ontzag voor de Hoofdklasser en maakte het De Dijk, dat het duel op halve kracht wilde winnen, erg lastig. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. Nadat keeper Randy Eijkelenboom een schot van Dennis Kaars liet glippen kreeg Damian Menzo van dichtbij de kans om de score te openen maar de aanvaller schoot de bal over de goal heen. Hoewel Velsen de wedstrijd slagvaardig was gestart, was het De Dijk dat aan het einde van de eerste helft het heft steeds meer in handen kreeg. Na een goede voorzet van Menzo was het Mostapha el Aamrani die de score wist te openen.

DeDijkVelsen2

Toch ging het vlak voor rust nog mis voor De Dijk. Na een scrimmage voor de goal kwam de bal terecht bij Castricum die op slag van rust kon aantekenen voor de gelijkmaker. Na rust was De Dijk heer en meester maar het lukte de ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee maar niet om een treffer te produceren.

El Aamrani raakte met een goed schot nog de lat en ook Kaars en Maarten Woudenberg kregen in het begin van de tweede helft kansen op een nieuwe voorsprong. Velsen had de boel achterin stevig dicht getimmerd en probeerde in de omschakeling een doelpuntje mee te pikken, maar verder dan een schot van Henk Swier op de lat kwamen de bezoekers niet.

DeDijkVelsen3

Voor De Dijk was het moeilijk om een gaatje te vinden in de hechte defensie van Velsen. Het was voor de thuisploeg schaken en puzzelen tegelijk om een kans te creëren. Toch kreeg De Dijk in de tweede helft een legio aan kansen. De grootste kans was misschien wel voor Menzo die de keeper al had omspeeld, maar de bal vervolgens aan de verkeerde kant van het zijnet schoot. Ook Bud Water en Frank Schilder kregen goede mogelijkheden op de 2-1 maar faalden in de afronding.

Toen ook Harry Zwarthoed nog een drietal kansen om zeep had geholpen, leken penalty’s de beslissing te moeten brengen. Totdat een verre trap bij invaller Donny Koning terecht kwam, die diep in de blessuretijd met een goede voorzet Castricum wist te bereiken. De spits gleed de bal achter Van Kampen en schoot Velsen daarmee naar de volgende ronde. De Dijk bleef verbouwereerd op het veld achter.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense