Home / Algemeen / De Dijk verspeelt bijna 4-0 voorsprong tegen VOC: 4-3

De Dijk verspeelt bijna 4-0 voorsprong tegen VOC: 4-3

ASV De Dijk heeft een moeizame overwinning geboekt tegen VOC in de zondag hoofdklasse A. In het begin leek het een makkelijke middag te worden, maar de bezoekers kwamen sterk terug. Uiteindelijk sleepte de Amsterdammers met tien man een 4-3 overwinning  over de streep.

De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en kwam aan het begin van de wedstrijd al snel op een 1-0 voorsprong. Na een mooie solo van Mostapha El Aamrani bekroonde Robert Verschraagen de actie met een doelpunt. Kort daarna was de goed spelende Mostapha El Aamrani weer betrokken bij een doelpunt. Ditmaal gaf hij een voorzet op Tim Ruder die de bal tegen de touwen werkte.

Mostapha EL Aamrani in duel met Woldring
Mostapha EL Aamrani in duel met Woldring

Waar ASV De Dijk erg sterk begon, waren de bezoekers wat minder scherp begonnen. Dit resulteerde in slordig balverlies en slecht druk zetten. De Amsterdammers gingen hier uiterst effectief mee om en profiteerde hier van. In de 20e minuut kwamen zij daardoor dan ook op een 3-0 voorsprong. Deze derde goal was een ware beauty. Moad El Aakel ging de combinatie aan op de rand van de zestien en werkte de bal daarna met een prachtige stift over de uitkomende keeper heen.

De doelpuntenregen hield maar niet op, want drie minuten hierna lag de vierde goal er al weer in. Het lukte VOC maar niet om de bal weg te werken, waarna tot overmaat van ramp er ook hands werd gemaakt. Na een knullige struikelpartij van VOC verdediger Derk Hitzerd kreeg hij de bal op z’n hand. De scheidsrechter kende hierna een strafschop toe, die koelbloedig werd binnen geschoten door Olaf Lindenbergh.

Aanvaller Tim Ruder  laat zien dat hij ook  mee kan verdedigen
Aanvaller Tim Ruder laat zien dat hij ook mee kan verdedigen

Het thuispubliek werd dus getrakteerd op vier doelpunten in 23 minuten. Hierna werd De Dijk wat gemakzuchtiger en ging het gelijk op met schoten over en weer. De bezoekers gingen steeds beter spelen en kregen wat meer de overhand in de wedstrijd. Nadat uitblinker Thomas Verhaar al een waarschuwingschot had gegeven lag de bal er in de 32e minuut alsnog in de goal. Na goede steekpas kwam Martijn de Vries voor de keeper, maar zag zijn schot worden gekeerd. In de rebound was Thomas Verhaar wel trefzeker, 4-1. In deze periode waren de Rotterdammers sterker en kwamen vlak voor rust zelfs nog terug op 4-2. Na goede bal kwam Thomas Verhaar alleen voor de keeper te staan. Hij behield het overzicht en bediende zijn jongere broertje Felix, die de bal simpel intikte.

Chakib Tayeb was af en toe weer ongrijpbaar
Chakib Tayeb was af en toe weer ongrijpbaar

In de tweede helft zette de uitspelende ploeg het goede spel voort. Dit resulteerde in een aantal grote mogelijkheden, waaronder een schot op de lat. Er was ook een actie waarbij er een penalty kon worden gegeven. De scheidsrechter, de heer J. Kaper, gaf hem echter niet. Thomas Verhaar was het hier niet mee eens en kreeg geel voor protesteren. De Dijk probeerde nog te blijven voetballen, maar kwam niet verder dan een boogballetje van Chakib Tayeb dat net naast ging. In deze periode van de wedstrijd excelleerde Thomas Verhaar, waardoor De Dijk enkele gele kaarten kreeg. De eerste gele kaart was voor Fouad Benfequira vlak na rust. Later werd Thomas Verhaar aan de zijkant van het veld neergehaald, waardoor Alje Wittenburg ook een gele kaart ontving. Uit de vrije trap die volgde tekende Martijn de Vries voor het derde doelpunt van de bezoekers.

De thuisploeg kreeg nog een domper te verwerken, want SaÏd Bentohami kreeg in vier minuten tijd twee gele kaarten, waarna De Dijk met tien man verder moest. Vanaf dit moment was de thuisploeg vooral bezig met de voorsprong te verdedigen. Dit deden ze met succes, al kreeg VOC nog enkele kansen. VOC probeerde nog wat te forceren door aanvallend te wisselen, maar De Dijk hield goed stand. In de blessuretijd kreeg de uitploeg nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Ze kregen een vrije trap op 20 meter afstand, maar de bal werd simpel gepakt door Michel van Kampen.

Giovanny Sabajo
Giovanny Sabajo

Na afloop van de wedstrijd sprak de trainer van ASV De Dijk, Juan Fernandez Coto, van een uitstekende eerste 23 minuten. Hij vond het echter ook onnodig dat de gemakzucht in de ploeg sloop na de 4-0 voorsprong. Hij had in de rust nog zo gezegd dat ze moesten blijven voetballen. Uiteindelijk was hij tevreden met de belangrijke drie punten.

Verslag Mees Kraaijenbrink en Sam Verkerk
Foto’s Rob Beense

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)