Home / Algemeen / De Dijk verspeelt kansen en punten tegen Nieuwenhoorn

De Dijk verspeelt kansen en punten tegen Nieuwenhoorn

In strijd om een plek in de nacompetitie heeft De Dijk duur puntverlies geleden. Op eigen veld in Amsterdam-Noord bleef de ploeg van Juan Fernandez Coto steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Nieuwenhoorn. Hierdoor blijven de Amsterdammers op een vierde plaats staan in de Hoofdklasse A.

El Aamrani

De thuisploeg was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar slaagde er niet in om dit ook uit te drukken in doelpunten. “We kregen voldoende kansen, maar we misten scorend vermogen. Dat is de afgelopen paar wedstrijden al geval en vandaag kostte het ons twee punten”, vertelt Coto na afloop. “Achterin deden we het goed, we gaven niets weg, maar voorin vergaten we het af te maken. Dat is iets waar we aan moeten werken.”

DSC_9016

Coto kan het niet geloven dat zijn ploeg op een doelpuntloos gelijkspel is blijven steken. “Het gebrek aan scorend vermogen heeft ons twee punten gekost. En de punten zijn aan het eind van de competitie ook kostbaar. Nieuwenhoorn had tegen ons geen kans, maar we verspeelden zelf onze kansen en punten.”

Gundogdu

Door het punt zag De Dijk in de derde periode concurrent EDO uitlopen naar drie punten in de derde periode. In de competitie blijven de Amsterdammers op een vierde plaats staan, met een achterstand van drie punten op Westlandia. De voorsprong op achtervolgers DHC en De Zouaven bedraagt echter slechts twee punten.

DSC_9022

“Met een vierde plaats hebben we nog altijd een plek in de nacompetitie, zeker als EDO de derde periode pakt. Dat is ons doel, dus we moeten ervoor zorgen dat we vierde blijven staan. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, dus twaalf punten te verdelen. Alleen moeten we daarvoor wél onze doelpunten maken.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse

Foto’s Reinoud Buijs en Rob Beense

Send this to a friend